Батьки відмовились відразу: львів’янці, яка народилася з вагою 480 грамів, виповнилося 1 рік

Львівські неонатологи вперше виходили дитину з вагою 480 грам. Фото умовне.

Львівські неонатологи вперше виходили дитину з вагою 480 грам. Фото умовне.

Події
16 липня 2019 13:28

У вівторок, 16 липня, маленькій львів'янці Іринці, яка народилася з критично малою вагою – всього 480 грамів, і від якої одразу ж відмовилися батьки, виповниться рік.

Свій день народження вона святкуватиме у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні. Лікарі запрошують усіх охочих бути гостями на її святі.

Як розповіла zaxid.net головний неонатолог Львівcької області Ольга Децик, дівчинка народилася на 23 тижні вагітності з незрілістю усіх органів і систем: з недостатнім розвитком нервової системи, легень, серця, нирок, органів травлення, імунної системи. 

16 липня маленькій сирітці Іринці, яка народилася з критично малою вагою – всього 480 грамів виповниться рік. Фото ЛОКЛ.

16 липня маленькій сирітці Іринці, яка народилася з критично малою вагою – всього 480 грамів виповниться рік. Фото ЛОКЛ.

"Це перша дитина з такою критично малою вагою тіла, всього 480 г, яку вдалося виходити. Хоча ми вже 20 років виходжуємо дітей, що народилися з вагою до одного кілограма. Але з такою критично малою вагою, менше 500 г, вперше. Тому Іринка – наша радість і гордість", – каже Децик.

Три місяці дитина провела у відділенні інтенсивноі терапіі, решту часу – у відділенні патологіі передчасно народжених. Нині вона розвивається нормально. Усміхнена, спокійна, активна.

Пізніше стало відомо, що 18 липня дівчинку передали у будинок дитини. А згодом Іринку взяла під опіку львівська родина.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах