Побив коліна: до львівської лікарні госпіталізували хлопчика з правцем

До львівської лікарні госпіталізували хлопчика з правцем

До львівської лікарні госпіталізували хлопчика з правцем

Події
19 серпня 2019 13:31

Сьогодні, 19 серпня, о 3:00 ночі до Львівської міської дитячої лікарні госпіталізували 7-річного хлопчика з судомами. У маленького львів'янина діагностували правець.

"Хлопчик не мав щеплення від правця. Він в реанімації. Його оглянули різні спеціалісти і клінічно діагностували правець. Дитину зараз будуть госпіталізувати в Львівську обласну дитячу лікарню ОХМАТДИТ, бо дітей з таким захворюванням лікують саме в цій лікарні", - розповів ZAXID.NET заступник головного лікаря лікарні Федір Осим.

Інфекція потрапила в організм дитини, за словами лікаря, два тижні тому, коли хлопчик упав з велосипеда і поранив коліна. 

Додамо, що цьогоріч на Львівщині це другий випадок захворювання цією недугою. Наприкінці червня правець діагностували у 12-річного хлопчика з Яворівського району. А за останні чотири роки він став восьмим випадком в області.

Зазначимо, правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. У важких випадках хворий вигинається дугою, спираючись на п’ятки і потилицю. Якщо негайно не розпочати лікування, пацієнт може і померти. Правець може спричиняти важкі ускладнення – асфіксію та зупинку серця.

За словами медиків, захиститися від цієї хвороби, можна лише вакцинацією. Дітям слід отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим потрібно поновлювати щеплення від правця кожні 10 років. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах