Набудувала – знось: суд зобов’язав львів’янку ліквідувати вісім поверхів багатоповерхівки

Суд зобов’язав львів’янку знести вісім поверхів багатоповерхівки. Фото ЛУН.

Суд зобов’язав львів’янку знести вісім поверхів багатоповерхівки. Фото ЛУН.

Події
22 серпня 2019 16:36

Львівський оружний адміністративний суд зобов’язав 49-річну львів’янку Ганну Федорів знести вісім поверхів самочинно збудованого житлового комплексу "Форест Хілл", що у Львові на вулиці На Нивах. Відповідне рішення суду ще на початку серпня опублікували у реєстрі судових рішень, пише zaxid.net.

Історія із незаконним будівництвом тут триває уже кілька років. У 2015 році Ганна Федорів отримала містобудівні умови і обмеження на будівництво чотириповерхового будинку. Однак на земельній ділянці швидкими темпами звели будинок у 12 поверхів, при цьому ошукавши 88 вкладників будівництва – людей, які встигли купили квартири в будинку. Зокрема, вкладникам продали квартири у поверхах, на будівництво яких не було дозволів.

Львівський оружний адміністративний суд зобов’язав 49-річну львів’янку Ганну Федорів знести вісім поверхів самочинно збудованого житлового комплексу

Суд зобов’язав 49-річну львів’янку Ганну Федорів знести вісім поверхів самочинно збудованого житлового комплексу "Форест Хілл".

Інспекція ДАБК у Львові двічі видавала приписи про знесення цього будинку у 2016 році. Однак ці приписи ніхто не виконував. У зв’язку з цим Інспекція ДАБК звернулась до суду з вимогою про знесення незаконно збудованого будинку.

Відтак суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Коморний своїм рішенням позов Інспекції держархбудконтролю Львова частково задовольнив. Зокрема, він зобов’язав Ганну Федорів знести від 5 до 12 поверхів будинку власним коштом. При цьому перші 4 поверхи суд дозволив залишити. 

Нагадаємо, що 18 грудня Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення багатоповерхівки на Личаківській, 259. Міськрада виділила на це майже 3 мільйона. Це безпрецедентний випадок не лише для Львова, але й для України. Демонтаж незаконної новобудови розпочали наприкінці березня.

У квітні Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав забудовника ГО "Наше ідеальне місто" знести шестиповерхівку на вулиці Варшавській, 22. А вже у травні знесли незаконну будівлю на вулиці Чорновола, яка пзаважала усім 12 років.

Онлайн-мапа незаконних будов Львова: де краще не купувати квартиру.

Додамо, що Львівська мерія застерігає мешканців від купівлі квартир у забудовника-афериста ПрАТ "Ірокс".

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах