Вперше ві Львові: на знесення незаконної багатоповерхівки на Личаківській виділили 3 мільйони

На знесення незаконної багатоповерхівки на Личаківській виділили 3 мільйони.

На знесення незаконної багатоповерхівки на Личаківській виділили 3 мільйони.

Події
24 сiчня 2019 12:13

У Львові виділили майже 3 мільйони гривень на знесення незаконно збудованої багатоповерхівки. Це безпрецедентний випадок для міста. 

Пропозицію виділити з міського бюджету 2 мільйонів 890 тисяч гривень на знесення незаконної новобудови, що на вулиці Личаківській підтримав 41 депутат Львівської міськради. 

Йдеться про семиповерховий будинок, що на вулиці Личаківській, 259. Рішення про знесення 18 грудня прийняв Восьмий апеляційний адміністративний суд. Потім ці гроші забудовник має повернути у міський бюджет.

Скандальна багатоповерхівка на Личаківській, 259 у Львові.

Скандальна багатоповерхівка на Личаківській, 259 у Львові.

"ТзОВ "Лідер Моноліт" розпочав будівельні роботи без отримання вихідних даних — містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без належним чином розробленого та затвердженого проекту на будівництво, а також було внесено недостовірні дані в декларацію про початок виконання будівельних робіт в результаті чого реєстрацію вказаної декларації на початок виконання будівельних робіт було скасовано", — розповів начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Володимир Цабак.

За його словами, у 2016 році Інспекція ДАБК подала позовну заяву до Личаківського районного суду про знесення самочинно збудованого об’єкта. У 2017 році адміністративний позов було задоволено повністю. В свою чергу "Лідер Моноліт" подало апеляційну скаргу. Проте, Інспекція ДАБК таки виграла рішення.

"За такою ж процедурою будемо працювати по всіх інших об'єктах, які збудовані поза законом", — розповів керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Фотошок: як виглядає львівська "кавалєрка" за 1600 гривень у місяць

Плавай, шопся, дивись кіно: коли і які заклади відкриють у новому ТРЦ у Львові

Дуже висока кухня: над "Криївкою" відкрили новий ресторан без меню і офіціантів

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах