Тріщини на стінах, у підвалі — вода: львів'яни покинули свої квартири, через загрозу обвалу

У Львові мешканці шести квартир покинули свої помешкання через загрозу обвалу будинку

У Львові мешканці шести квартир покинули свої помешкання через загрозу обвалу будинку

Події
03 вересня 2019 10:40

У Львові на вулиці Стороженка мешканцям шести квартир довелося покинути свої помешкання через загрозу обвалу будинку. Підвал будинку часто підтоплює, тому у квартирах утворилися тріщини. Аби оцінити небезпеку для людей, на місце виїхала комісія, яку спеціально створили в районній адміністрації.

За словами мешканців, проблеми почались після риття котловану на будівництві, яке знаходиться поруч. Наприкінці минулого тижня дощем затопило підвал і утворились тріщини, пише zaxid.net.

 "У ніч із п'ятниці на суботу внаслідок дощів і за попереднього промивання з котловану із ґрунтовими водами стався обвал земельних підлог підвалу і внаслідок цього стіни несучі дали ще більш глибокі тріщини", – зазначив мешканець будинку Василь Штинда.

Водночас, будівельні роботи поряд із будинком тривають вже пів року. Однак там стверджують, що їхній котлован не може спричинити підтоплення будинку. Адже він розміщений набагато нижче.

 "Я їм казав, що я побудую його. Тоді ми знову по факту зафіксуємо всі тріщини і ми зробимо ремонт або вони зроблять самі його, а ми компенсуємо. Чекаємо середи, тієї комісії, вона дасть висновки, а по нашому будинку, то в нас є діючий дозвіл. Ну, поки що ми на декілька днів призупиняємося", – зазначив директор компанії генпідрядника Віктор Лозюк.

Аби розібратися в цій ситуації збереться комісія і до огляду залучать експертів із будівництва.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах