Приходь на зустріч: до Львова приїде Олег Сенцов

Олег Сенцов приїде до Львова на презентацію книги

Олег Сенцов приїде до Львова на презентацію книги

Події
10 вересня 2019 14:26

Колишній політв’язень Олег Сенцов збирається приїхати до Львова на презентацію книги "Маркетер", яка виходить друком у львівському видавництві. Про це він розповів під час пресконференції в Українському Домі в Києві.

"Готую зараз дві книги. Одна з них "Маркетер", яка вийде у "Видавництві Старого Лева". Це збірник оповідань. 22 вересня буде презентація і я там буду присутній", – повідомив він.

Як повідомляє tvoemisto.tv, раніше "Видавництво Старого Лева" видало збірку "Жизня", оповідання з якої Олег Сенцов написав близько 10 років тому. А книга "Маркетера" – це проза, яка з’явилася вже під час ув’язнення.

 У збірці "Маркетер" йдеться переважно про студентські роки Сенцова: іспити, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова "За свободу думки" та Національної премії України імені Тараса Шевченка. Після анексії Криму Росією, в травні 2014 року його затримали російські силовики. Згодом його засудили до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. 7 вересня його та ще 34 українські в’язні, що перебували у Росії, обміняли. Тепер він житиме у Києві, оскільки повернутися до Криму, де живе його сім’я, він не може.

У неділю, 22 вересня, за участі Сенцова у Львові відбудеться правозахисна акція "Лист з-за ґрат. Письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля". 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах