Поїв зіри з Сихівського ринку: студента госпіталізували з геморагічною гарячкою

У Львові студента госпіталізували з геморагічною гарячкою

У Львові студента госпіталізували з геморагічною гарячкою

Події
16 жовтня 2019 16:44

У Львові 22-річний студент захворів на геморагічну гарячку з нирковим синдромом. Це інфекційне захворювання дуже рідкісне для наших країв. Про це VG Львів повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

За словами хворого, він захворів ще 8 вересня. Хлопець відчув загальну слабість, біль в горлі, нежить, підвищення температури тіла до 38,5, біль голови, кашель, з’явилася нудота, блювота. Хворів протягом 6 діб. Втім стан тільки погіршувався.

Уже 13 вересня хворий звернувся до лікарів. Його госпіталізували в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом гостре респіраторне захворювання - нейротоксикоз.

Проте згодом пацієнтові ставало ще гірше. У хворого відмічалися порушення з боку нирок. Лабораторні дослідження крові показали інфекцію.

"Під час епідрозслідування було  встановлено, що хворий під час інкубаційного періоду перебував декілька днів у Дніпрі, відвідував дачну ділянку на околиці міста, але заперечує будь-які можливі контакти з гризунами та їх екскрементами. Відпочинок на природі, купання та риболовлю заперечує. Санітарно-гігієнічні умови проживання в квартирі задовільні. Підвальними приміщеннями не користувався", — повідомляють у Львівському обласному лабораторному центрі.

Де підчепив недугу, молодик не знає. Розповідає, що часто приправляв їжу зірою, яку вирощують в Південно-Східній Азії. Купував її на вагу на торговому ринку "Сихів", ймовірно інфіковану екскрементами гризунів, термічно необроблену.

Нині хворий виписаний додому в задовільному стані.

Зазначимо, що геморагічна гарячка з нирковим синдромом - гостра вірусна природно-осередкова хвороба, що характеризується гарячкою, загальною інтоксикацією, своєрідним ураженням нирок, розвитком гострої ниркової недостатності та тромбогеморагічного синдрому (порушення згортання крові).

Інкубаційний період триває від 7 до 46 днів. Клінічні ознаки характеризуються класичною тріадою: гарячка, порушення згортання крові, гостра ниркова недостатність.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах