Бережись: у Львові зафіксували перших хворих на грип

На Львівщині зросла кількість хворих на ГРВІ

На Львівщині зросла кількість хворих на ГРВІ

Події
29 жовтня 2019 15:49

На Львівщині зросла кількість хворих на ГРВІ. Минулого тижня, з 21 до 27 жовтня, в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 7657 людей, що майже на 700 випадків більше, ніж попереднього тижня.

Як повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, серед хворих понад 57% - діти віком до 17 років. У Львові за цей період також побільшало хворих. Минулого тижня захворіло 2296 львів’ян, попереднього тижня – 1968. Найбільше хворіють діти віком до 17 років – понад 51% серед тих, хто звернувся по допомогу до медиків.

За останній тиждень в інфекційні стаціонари області з діагнозом ГРВІ госпіталізували 114 людей, серед яких 83 дитини.

З початку епідемічного сезону вірусологічна лабораторія Львівського обласного лабораторного центру МОЗ досліджує зразки матеріалів, узяті від пацієнтів з важкими гострими респіраторними захворюваннями. На даний час пацієнти найчастіше хворіють на різні ГРВІ, хоча вже виявлено і вірус грипу типу А(Н3N2).

Найкращий захист від грипу, за словами медиків, це вакцинація. Є дві вакцини від грипу:"Ваксигрип", виробництва Франції та "Джі Сі Флю", виробництва Кореї. Вакцинація від грипу не входить до переліку обов'язкових, тож вакцини держава не закуповує. Їх треба придбати за власні кошти. У аптеках вартість вакцин – 250 -300 грн, у приватних клініках – удвічі дорожче, бо в ціну входить і огляд лікаря перед щепленням.

Як уберегтися від грипу і ГРВІ

Як уберегтися від грипу і ГРВІ

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах