Дівчину, яку у Львові травмував наляканий петардою кінь, прооперували

Новина - Події - Дівчину, яку у Львові травмував наляканий петардою кінь, прооперували

Новина - Події - Дівчину, яку у Львові травмував наляканий петардою кінь, прооперували

Події
04 листопада 2019 12:07

Постраждалу 15-річну дівчину, яку у центрі Львова важко травмував наляканий петардою кінь, прооперували. Для порятунку викликали судинного хірурга. Операція тривала більше шести годин.

Нині дитина знаходиться у реанімації в ОХМАТДИТі. До лікарні її госпіталізували з діагнозом: відкритий перелом великої гомілкової кістки, забійно-рвана рана м’яких тканин лівої гомілки та стегна, кровотеча, постравматичний тромбоз підколінної артерії, гостра ішемія лівої нижньої кінцівки. Іншими словами, у пацієнтки була загроза втрати травмованої ноги.

"Дитину терміново прооперували. На лівій нозі не було пульсації, була ушкоджена підколінна артерія, виникла кровотеча. Загроза втрати ноги була дуже велика, знаєте, як уламки кісток "рубають" артерії? Наразі стан дівчини стабільний, загрози для життя нема", – повідомила ZAXID.NET в.о. директора ОХМАТДИТу Олександра Бурда.

Операція була багатоетапна. Судинний етап тривав біля двох годин. "Нижче коліна у пацієнтки був відсутній кровотік. Нам вдалося розкрити підколінну артерію, ліквідувати перешкоду, яка заважала кровотоку і відновити його. Після операції ми ще дві години спостерігали за пацієнткою, а тоді зробили ревізію судин лівої ноги. Кровотік на травмованій нозі був задовільний", – каже судинний хірург Роман Трутяк.

Ніхто з лікарів станом на сьогодні не дає прогнозів на майбутнє, оскільки є значний ризик виникнення різноманітних ускладнень. Утім, медики роблять все для того, аби усі ризики звести до мінімуму.

"У коридорах постійно чергують знесилені горем батьки. З журналістами не спілкуються, кажуть лише, що хочуть, аби донька була здоровою", – додав львівський журналіст Олег Галів.

Нагадаємо, 2 листопада на проспекті Свободи у Львові, запряжені у карету коні, злякалися звуку петарди та в'їхали у натовп біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Постраждали двоє людей. У 15-річної дівчинки з Турки медики діагностували відкритий перелом лівої гомілки. Фірман від госпіталізації відмовився. 

У Львові, наляканий петардою кінь, важко травмував дівчину, яка сиділа на лавці.

У Львові, наляканий петардою кінь, важко травмував дівчину, яка сиділа на лавці.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах