Йде на поправку: травмована кіньми у центрі Львова Олеся Шиян вперше стала на ноги

Травмована кіньми у центрі Львова Олеся Шиян вперше стала на ноги.

Травмована кіньми у центрі Львова Олеся Шиян вперше стала на ноги.

Події
05 грудня 2019 17:57

Сьогодні, 5 грудня, 15-річній Олесі Шиян з Турки, яку місяць тому у центрі Львова важко травмували налякані коні, лікарі вперше дозволили встати на ноги. 

"Сьогодні Олесі вперше після травми дозволили встати всього на кілька хвилин. Встала донька, звісно, на здорову ногу, хвору лише опустила, але і це велика радість. Лікарі лише тепер можуть сказати, що ногу доньці вдалося врятувати, адже була доволі велика загроза і нам ніхто до сьогодні жодних гарантій не давав. Лікарі доклали гігантських зусиль, аби травмовану ногу зберегти. Зараз шукаємо милиці. І готуємося до реабілітації. Можливо, нас скоро відпустять додому", – розповів ZAXID.NET батько дівчини Руслан Шиян.

Травмована кіньми у центрі Львова Олеся Шиян вперше стала на ноги. Фото Руслан Шиян.

Травмована кіньми у центрі Львова Олеся Шиян вперше стала на ноги. Фото Руслан Шиян.

Ортопед-травматолог ОХМАТДИТу Ігор Банах розповів, що можливо перед днем Миколая дівчину ненадовго відпустять додому.

"Олесі зняли апарат для вакумної терапії ран і дозволили ненадовго встати. Звісно, що далі спершу будуть милиці, вона робитиме кілька кроків, але вона вже буде потрохи ходити. Зараз у неї ще є апарат зовнішньої фіксації, з яким вона буде ходити, поки не зростеться кістка. В Олесі ще є кілька невеликих ран, як тільки вони загояться, ми відпустимо її на тиждень-два додому, а далі треба розпочинати реабілітацію", – повідомив лікуючий лікар Олесі Ігор Банах.

Нагадаємо, 2 листопада на проспекті Свободи у Львові, запряжені у карету коні, злякалися звуку петарди та в'їхали у натовп. Постраждали двоє людей. Фірман від госпіталізації відмовився. У 15-річної дівчинки з Турки медики діагностували відкритий перелом лівої гомілки. Аби врятувати дитині ногу, хірурги провели складну операцію, яка тривала більше шести годин. Щоденно постраждала переносить оперативне втручання, а тому потребує переливання крові. Львівський мер Андрій Садовий запевнив, що місто візьме на себе усі витрати на лікування дитини. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах