Без лактози і глютену: у львівських дитсдках відкриють групи з особливим харчуванням

У дитсадочках Львова з'являться групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням

У дитсадочках Львова з'являться групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням

Події
02 сiчня 2020 16:57

Львівські дошкільнята зможуть відвідувати групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням. Їх відкриють у дитячих садочках №106 та №17. 

 "Ми створили спеціальну робочу групу, куди входили медики дитячої лікарні на вулиці Пилипа Орлика, працівники управління освіти, опрацювали прем’єрне десятиденне меню за глютеновою та безглютеновою дієтою для дітей від 3 років. Цим дітям готуватимуть окремо, вони матимуть свій посуд і їх будуть виховувати в окремих групах", – повідомила Tvoemisto.tv керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

За її словами, за це харчування обійдеться у тау ж ціну, як звичайне. В раціоні буде гречана каша з олією, салат з огірків, відварна курка, суп з локшиною на курячому бульйоні, салат овочевий, риба, картопляне пюре, фруктовий сік і узвар. В меню не буде молочних продуктів, а замість хліба — безглютенові хлібці.

Батьки зможуть перевести дітей в особливі групи, звернувшись в управління освіти міськради Львова або відділ освіти, і після збору заяв у дитсадку можуть відкрити таку групу. Зараз низку заяв зібрали від батьків із Сихова та Шевченківського району, де відкриють такі групи.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах