«Це скандал»: сотні українців бродили Перемишлем під час карантину

«Це скандал»: сотні українців бродили Перемишлем під час карантину фото

«Це скандал»: сотні українців бродили Перемишлем під час карантину фото

Події
21 березня 2020 17:54

Мер польського Перемишля Войцех Бакун назвав скандалом евакуацію українців, яка відбулась у прикордонному місті у п’ятницю, 20 березня. Сотні українців бродили Перемишлем у той час, коли у місті оголошено карантин і місцевих мешканців закликали не виходити з дому. За словами Бакуна, йому не вдалося знайти відповідальних за організацію цього неподобства.

Про це Войцех Бакун написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Сотні українців бродили Перемишлем у той час, коли у місті оголошено карантин і місцевих мешканців закликали не виходити з дому. Фото Tomasz Baart/Фейсбук.Сотні українців бродили Перемишлем у той час, коли у місті оголошено карантин і місцевих мешканців закликали не виходити з дому. Фото Tomasz Baart/Фейсбук.

«Це скандал»

«Зв’язались з усіма службами, щоб дізнатись, хто відповідальний за організацію та безпеку кількох тисяч людей і єдину відповідь, яку ми отримали – це "хтось". Це скандал, щоб у час запровадження заходів безпеки у місті, звернення до мешканців, дезінфекції хтось у абсолютно неконтрольований спосіб організував у місті пересадку кількох тисяч осіб. І це все у той час, коли забороняємо дітям виходити з дому і самі значно обмежуємо свою активність», – йдеться у дописі Войцеха Бакуна.

«Це скандал»: сотні українців бродили Перемишлем під час карантину«Це скандал»: сотні українців бродили Перемишлем під час карантину

Що відповіло посольство України у Польщі

«Шановний пане мер. Інформую, що у кризовій ситуації інколи повинні діяти швидко і ефективно. Перепрошуємо, що проінформували про це вас учора після обіду, а не за місяць наперед. Ми працюємо в режимі реального часу та в реальній ситуації війни. У той же час ми хочемо подякувати від імені всіх українців, що міські служби, прикордонна та залізнична охорона в Перемишлі працюють дуже ефективно – спокійно і, головне, без паніки, надаючи всю необхідну допомогу та допомогу під час приїзду в Україну спеціальних поїздів», – йдеться у відповіді українського посольства у Фейсбук.

Сотні українців бродили Перемишлем під час карантину. Фото Wojciech Bakun/Фейсбук.Сотні українців бродили Перемишлем під час карантину. Фото Wojciech Bakun/Фейсбук.

Також у дипустанові наголосили, що громадяни України, які через Перемишль повертаються додому, не порушували законів і не збирались у групи більше 50 осіб.

«Навіть, якщо вони проводять час очікування, гуляючи Перемишлем, то нема чому дивуватись. Завдяки вашій діяльності і діяльності мешканців Перемишль є чудовим містом. Громадяни України у захваті від його краси», – йдеться у дописі посольства України.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця», реагуючи на чисельні звернення українців, які не могли виїхати з Польщі, запустила чотири спецпотяги до Перемишля, які евакуювали понад 2400 українців. Сімох пасажирів із потягів "Перемишль-Київ" госпіталізували. Чимало евакуйованих, прибувши до Львова, пішли гуляти на площу Ринок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах