Мама вже одужує: на Львівщині на COVID-19 захворіла сім'я

Мама вже одужує: на Львівщині на COVID-19 захворіла сім'я  фото

Мама вже одужує: на Львівщині на COVID-19 захворіла сім'я фото

Події
30 березня 2020 14:28

На Львівщині підтвердили шість випадків захворювання на коронавірус COVID-19, троє з яких зафіксовано в одній сім'ї. Спершу захворіла жінка, потім інфекцію виявили у її чоловіка і сина.

Як повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Олег Когут, у цих трьох пацієнтів немає симптомів захворювання і вони перебувають під наглядом медиків. Жінці провели друге дослідження і воно виявилося негативним. Сьогодні їй мають провести ще одне дослідження. Якщо результат також буде негативний, то це означатиме, що на Львівщині одужала перша пацієнтка з коронавірусом, пише zaxid.net.

За словами головної епідеміологи ні Львівщини Наталії Тімко, станом на 30 березня в стаціонарі Львівської обласної інфекційної лікарні перебуває 64 пацієнти, у чотирьох з них стан наближений до важкого. Пацієнтів на штучній вентиляції легень нема.

З 26 березня лабораторні дослідження на коронавірус почали проводити у Львівському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Біоматеріал людей з підозрою на коронавірус більше не відправляють в лабораторію до Києва. Тепер результати можна дізнатися швидше.

Працівники лабораторій у Львові, зазначив Олег Когут, працюють у дві зміни. За день вони можуть провести 40 досліджень. Згодом збираються залучити до проведення ПЛР-досліджень ще дві лабораторії.

Нагадаємо, медики розповіли, українці якого віку найчастіше хворіють на коронавірус COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах