Діставай заначку: долар в Україні може суттєво зрости

Діставай заначку: долар в Україні може суттєво зрости фото

Діставай заначку: долар в Україні може суттєво зрости фото

Події
31 березня 2020 17:29

Через пандемію коронавірусу в уряді переглянули прогнози економічного та соціального розвитку України на 2020 рік.

Як повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, через впровадження масштабних заходів, направлених на стримування і боротьбу з COVID-19, долар в Україні суттєво зросте – до 29,50 гривень.

«Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,5 грн за дол США (порівняно з 27 грн за дол США, прогнозованими у жовтні 2019 року).  Зростання цін на споживчому ринку лише тимчасово прискориться до 8,7% (порівняно з 5,5% у попередньому прогнозі), і вже в наступному році повернеться до цільових 5%», - йдеться у повідомленні Міністерства.

Також очікується падіння ВВП на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи. А рівень безробіття зросте до 9,4% проти прогнозованого 8,1%, водночас падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

А вже з другої половини року фахівці прогнозують відновлення економічного зростання і його прискорення в наступні роки. Таке покращення буде зумовлене високим попитом у світі на продукцію вітчизняного АПК, значно стійкішою банківською системою, зниженням цін на імпортовані енергетичні товари та співпрацею з міжнародними партнерами.

Цікава статистика: львів’яни витрачають на харчі пів зарплати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах