Хамство зашкалює: евакуаційних авіарейсів більше не буде

Хамство зашкалює: евакуаційних авіарейсів більше не буде фото

Хамство зашкалює: евакуаційних авіарейсів більше не буде фото

Події
01 квiтня 2020 11:56

Міністерство внутрішніх справ України заявило, що більше не дасть згоди на жоден авіаційний чартерний рейс для евакуації громадян з-за кордону.

Як пояснив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, таке рішення зумовлене хамською поведінкою евакуйованих українців з Катару та Балі, які опирались обсервації.

За словами чиновника, президент Володимир Зеленський ще 13 березня закликав українців повернутись в країну через пандемію коронавірусу. Проте кожен третій, хто повернувся на скандальному рейсі з Катару чи Балі, покинули країну протягом 13-15 березня.

«Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі бушує пандемія, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати - погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побули пару тижнів на курорті і… вимагають їх повертати! Це - свинство, не по закону, не по суду - по совісті. Ви погуляли, а тепер хочете додому любою ціною, може, пронесе, і плювати вам на безпеку інших?», - обурився Арсен Аваков.

Також чиновник зазначив, що більше 75% випадків зараження коронавірусом в Києві зафіксували саме в громадян, які повернулись на евакуаційних літаках. А ще 25% випадків – це вторинне зараження від цих же людей.

«МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення - закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Тільки так - і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону - заради безпеки мільйонів - ми підемо на незручності для кількох тисяч. Крапка», - підсумував Арсен Аваков.

Нагадаємо, евакуйовані українці з-за кордону масово відмовляються від обсервації. Тим часом в Україні вже зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах