До жінки на пасочку: перед Великоднем з-за кордону очікують ще 200 тисяч українців

До жінки на пасочку: перед Великоднем з-за кордону очікують ще 200 тисяч українців фото

До жінки на пасочку: перед Великоднем з-за кордону очікують ще 200 тисяч українців фото

Події
01 квiтня 2020 18:01

Перед Великоднем прикордонники очікують повернення з-за кордону ще 200 тисяч українців.

Як повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України, тільки з 16 березня цього року усіма напрямками – авіаційним, залізничним, автобусним та пішохідним, в Україну повернулося близько 160 тисяч громадян.

«Звичайно це не всі. Ми очікуємо, що напередодні великодніх свят може повернутися близько 200 тисяч наших громадян», – повідомив глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Водночас, за інформацією Міністерства закордонних справ України, ще близько 17 тисяч українців за кордоном заявили, що мають намір повернутися в Україну.

А напередодні, 31 березня, прикордонники зафіксували рекордно малу кількість українців, які перетнули кордон. Однак цей показник надалі суттєво зростатиме.

«Сьогодні нами зафіксовано такий собі антирекорд – за добу перетнуло кордон всього-на-всього 10 тисяч громадян. Якщо в літній час, в сезон відпусток таких громадян буває 250-300 тис. осіб на добу», – сказав Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, евакуйовані українці з-за кордону масово відмовляються від обсервації. Через таку поведінку громадян Міністерство внутрішніх справ України заявило, що більше не дасть згоди на жоден авіаційний чартерний рейс для евакуації людей з-за кордону. Також нещодавно на польсько-українському кордоні утворились черги з тисяч українців, які хотіли потрапити додому. Тим часом в Україні вже зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах