Хочуть додому: на кордоні з Польщею виникли черги з тисяч українців

Черга польсько-українському кордоні під час пандемії коронавірусу в Корчові, Польща, 27 березня 2020 року Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Черга польсько-українському кордоні під час пандемії коронавірусу в Корчові, Польща, 27 березня 2020 року Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Події
27 березня 2020 11:08

З вчорашнього вечора, 26 березня, і до сьогодні, 27 березня, на польсько-українському кордоні утворились черги з тисяч українців, які хочуть потрапити додому.

Про це пише «Варта-1».

За словами очевидців, величезні черги на пропускному пункті «Краковець – Корчова» збираються щодня. Громадян України на кордоні відводять під навіс, оформляють, після чого залишають чекати автобусів.

На кордоні з Польщею виникли черги з сотень українців. Фото: Варта-1На кордоні з Польщею виникли черги з сотень українців. Фото: Варта-1

На кордоні з Польщею виникли черги з сотень українців. Фото: Варта-1На кордоні з Польщею виникли черги з сотень українців. Фото: Варта-1

Також відео черги з сотень українців опублікував керівник ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич.

Люди в коментарях обурюються, що українці в черзі не дотримуються дозволеної дистанції, а також не розуміють, чому громадяни до останнього залишались за кордоном, а після закриття пропускних пунктів масово вирішили повертатись додому.

Додамо, мер польського Перемишля Войцех Бакун назвав скандалом евакуацію українців, яка відбулась у прикордонному місті у п’ятницю, 20 березня. Сотні українців бродили Перемишлем у той час, коли у місті оголошено карантин і місцевих мешканців закликали не виходити з дому. За словами Бакуна, йому не вдалося знайти відповідальних за організацію цього неподобства.

Величезні черги на пропускному пункті «Краковець – Корчова» збираються щодня. Величезні черги на пропускному пункті «Краковець – Корчова» збираються щодня.

Додамо, що лише за минулу добу в Україну через Львівщину повернулися майже 5 тисяч громадян. Ще тисячі очікують перетину на кордоні. Черги збільшилися ймовірно через повідомлення про закриття державного кордону з 28 березня.

Зазначимо, що на Львівщині громадяни можуть повернутися через два визначені пункти пропуску – ПП «Рава-Руська» та ПП «Краковець». 

Нагадаємо, з 15 березня закрите залізничне сполучення між Україною та Польщею, а також з Росією та Білоруссю. Також в Уряді затвердили перелік пунктів пропуску, які не працюватимуть під час карантину, або працюватимуть без пішохідного сполучення.  Також від сьогодні, 27 березня, Україна повністю припинить авіасполучення. Тож українці, які досі перебувають закордоном, зможуть потрапити на Батьківщину «пішки або на власному авто».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах