Дій вдома: за українцями на самоізоляції стежитимуть через мобільний додаток

Дій вдома: за українцями на самоізоляції стежитимуть через мобільний додаток фото

Дій вдома: за українцями на самоізоляції стежитимуть через мобільний додаток фото

Події
07 квiтня 2020 13:54

За українцями, які повинні бути на самоізоляції у зв’язку з пандемією Covid-19, правоохоронці стежитимуть через мобільний додаток «Дій вдома».

Про це пише Zaxid.net.

Усіх громадян на самоізоляції зобов’язали встановити на свої мобільні телефони цей спеціальний додаток. Програмою мають користуватись три групи громадян:  люди, які повернулися з-за кордону і підлягають обсервації; хворі, які перебувають на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірус.

«Протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити», – розповів міністр цифррової трансформації України Михайло Федоров.

Скріншоти сторінок додатку «Дій вдома». Фото: zaxid.netСкріншоти сторінок додатку «Дій вдома». Фото: zaxid.net

В описі додатку «Дій вдома» на Google Play сказано: «Застосунок в обов'язковому порядку встановлюється у смартфони осіб, які можуть бути потенційними носіями вірусу COVID-19 та яких зареєстровано у медзакладах як тих, що потребують самоізоляції або обсервації».

Наразі в App Store додатку «Дій вдома» немає.

Нагадаємо, з 27 березня Україна повністю припинила авіасполучення. Тож українці, які досі перебувають закордоном, зможуть потрапити на Батьківщину «пішки або на власному авто». Таке рішення прийняли через громадян, які масово відмовлялись від обсервації. А 4 квітня український кордон не дозволили перетнути трьом українцям, які порушили терміни самоізоляції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах