На задньому дворі, з однієї ложки: в УГКЦ прокоментували скандальне причащання вірян

На задньому дворі, з однієї ложки: в УГКЦ прокоментували скандальне причащання вірян фото

На задньому дворі, з однієї ложки: в УГКЦ прокоментували скандальне причащання вірян фото

Події
08 квiтня 2020 13:40

В Українській греко-католицькій церкві прокоментували скандальне причащання вірян на задньому дворі церкви у Сихівському районі Львова.

Як пише Твоє місто, йдеться про церкву Зіслання Святого Духа УГКЦ, що на вулиці Трильовського. Тут 7 квітня на задньому дворі з однієї ложки причащали усіх охочих.

На задньому дворі, з однієї ложки: в УГКЦ прокоментували скандальне причащання вірян фото 1На задньому дворі, з однієї ложки: в УГКЦ прокоментували скандальне причащання вірян фото 1
Причастя під час карантину. Скріншоти з відео Наталії ШахрайчукПричастя під час карантину. Скріншоти з відео Наталії Шахрайчук

Як пояснив речник Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Павло Дроздяк, жодного порушення в діях священика не було, оскільки той працював відповідно до усіх рекомендацій і розпоряджень, яке видав Митрополит Львівський Ігор.

«Причастя відбувалося на відкритому просторі з дотриманням гігієнічних норм та дистанції, тому ми не можемо говорити про порушення. Причащали з однієї ложечки, але не доторкаючись до слизової оболонки. Водночас був присутній прислуговуючий, який тримав рушничок, промочений дезінфікуючою речовиною, і, якщо би відбувся контакт, то ложицю продезінфікували б», – каже він.

Священнослужитель наголосив, що не потрібно спекулювати на тому, що користувалися однією ложицею. «У нас завжди була традиція в церкві, що під час причастя прихожани, відкриваючи широко уста, ніколи не облизували ложицю», – пояснив священник. 

Отець Павло Дроздяк нагадав, що церква залишається відкритою протягом карантину, так само як і доступним є причастя, але воно має відбуватися безпечно як для вірних, так і священика. Тільки сповідь рекомендують перенести на час після карантину.

Нагадаємо, 6 квітня на 96-ому році життя від коронавірусу помер найстаріший єпископ, митрополит-емерит Української греко-католицької церкви Стефан Сулик з Львівщини.

Також COVID-19 запідозрили у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла, який закликав ігнорувати карантин.

Тим часом на Буковині у трьох священників виявили коронавірус COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах