Молися вдома: львів'ян звільнили від сповіді та причастя

Молися вдома: львів’ян звільнили від обов’язкової сповіді та причастя фото

Молися вдома: львів’ян звільнили від обов’язкової сповіді та причастя фото

Події
09 квiтня 2020 11:57

Українська греко-католицька церква дозволила своїм вірянам не сповідатись і не причащатись, а також не брати участі у недільних та святкових богослужіннях через загрозу поширення коронавірусу.

Про це 8 квітня у відеозверненні розповів глава УГКЦ Блаженніший Святослав.   

Відтак, з парафіян зняли обов’язок долучатись до недільних та святкових богослужіннях. Натомість вірних закликають дивитись онлайн-трансляції церковних літургій вдома. Якщо люди таки прийдуть до церкви, то вони мусять дотримуватися правил карантину, так само як і священики – зберігати соціальну дистанцію, бути в масці чи респіраторі та інші санітарні приписи.

Також  греко-католикам дозволили не сповідатися та не йти до причастя під час карантину. А ось після закінчення карантину у парафіян буде один місяць для сповіді. 

«Навіть в таких обставинах наші вірні приходять до священика і просять про святе причастя, то він не має морального права відмовити. Але я прошу вас не наполягайте. У нинішніх обставинах прошу сповідатися лише в небезпеці смерті. А святе причастя ми зможемо уділяти так, як це приписують сурові правила карантину», – пояснив глава УГКЦ Святослав.

За словами Блаженнішого Святослава, під час причастя віряни мають широко відкривати вуста і не торкатися ними ложечки. Оскільки сам подих може бути небезпечним, то священиків закликають після кожного причасника відповідально дезінфікувати цю ложечку рушником, просоченим спиртом.

Глава УГКЦ Святослав попросив вірян не приносити цього разу до церкви на освячення вербу та великодні кошики, а освячувати їх вдома, за допомогою онлайн-трансляції.

«Там, де неможливо брати участі в Пасхальному богослужінні, батько родини може свяченою водою покропити ці страви. І будьте певні, ви зможете гідно відсвяткувати свято Христового Воскресіння», – підсумував Святослав Шевчук.

Нагадаємо, представники Міністерства внутрішніх справ  та лідери церков узгодили святкування Пасхи в Україні під час карантину. В храмах може перебувати не більше 10 осіб, також буде онлайн трансляція для всіх.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах