Освятиш онлайн: як римо-католики святкуватимуть Великдень під час пандемії

Всі костели будуть зачинені: як римо-католики Львова святкуватимуть Великдень фото

Всі костели будуть зачинені: як римо-католики Львова святкуватимуть Великдень фото

Події
09 квiтня 2020 13:53

Вже цієї неділі, 12 квітня, римо-католики будуть святкувати Великдень. Але всі костели будуть зачинені, а богослужіння відбуватимуться лише в онлайн режимі.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Священнослужителі РКЦ фізично посвячувати паски не будуть, натомість закликають вірян зробити це самостійно вдома. Римо-католицька церква в умовах карантину діє згідно з інструкціями Ватикану.

«Ми закликаємо львів’ян скористатися можливістю посвятити паску онлайн і побути вдома з рідними, щоби не наражати себе і рідних на небезпеку", — наголосив керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради Євген Бойко.

За його словами, духовенство буде просити львів’ян, аби вони дотримувалися всіх правил карантину. Буде надана можливість освятити паску вдома. Церкви будуть закриті для прихожан. В храмі зможуть бути присутніми лише священники. 

«Православні та греко-католики підтримують цю позицію, але роблять виключення у зв’язку з тим, що деякі віряни можуть прийти до церкви. Це запитання потрібно врегулювати впродовж наступних днів. Я дуже сильно переживаю, щоб в нас не було після Великодня негативної динаміки захворювання", — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ж люди прийдуть, то вони зможуть перебувати на вулиці з дотриманням соціальної дистанції — відстані не менше ніж 2 метри, а також маючи засоби індивідуального захисту. За цим також буде дивитися поліція.

Нагадаємо, Українська греко-католицька церква дозволила своїм вірянам не сповідатись і не причащатись, а також не брати участі у недільних та святкових богослужіннях через загрозу поширення коронавірусу.

Особливості Пасхи 2020: вперше святкуємо онлайн

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах