Стало відомо, за яких умов Україна зможе вийти з карантину: пояснення МОЗ

Стало відомо, за яких умов Україна зможе вийти з карантину: пояснення МОЗ фото

Стало відомо, за яких умов Україна зможе вийти з карантину: пояснення МОЗ фото

Події
14 квiтня 2020 15:33

У Міністерстві охорони здоров’я України пояснили, що саме зниження динаміки зростання кількості хворих дозволить говорити про завершення карантину.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, з 14 по 17 квітня в Україні прогнозують пік захворювання на COVID-19, пише «УП.Життя».

«Ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають 2 тижні. Якщо не будемо дотримуватися карантинних заходів, то зараз ще інфікуються», – каже він.

Водночас Віктор Ляшко наголосив, що без зниження динаміки кількості хворих неможливо говорити про завершення карантину, інакше «замість того, щоб 24 квітня виходити з карантину вже поетапно, ми будемо дивитися на динаміку і скаржитися на уряд, який нас неправильно загнав в карантин».

Також головний санітарний лікар України додав, що багато карантинних обмежень мають психологічний характер.

«Питання епідеміологічного сенсу знає 10% населення, всі інші будуть реагувати на певні психологічні речі. Коли людей будуть зупиняти, перепровіряти документи, обробляти колеса, обробляти парки, водою поливати доріжки, якщо там ще буде трошки хлору – це все призводить до розуміння серйозності проблеми», – поянює він.

Нагадаємо, станом на 14 квітня в Україні підтверджено 3 372 випадки COVID-19. Серед них 98 летальних випадків, а ще 119 людей одужали.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах