Мала купа, дайте ще: з яких міст світу будуть евакуйовувати українців

Мала купа, дайте ще: з яких міст світу будуть евакуйовувати українців фото

Мала купа, дайте ще: з яких міст світу будуть евакуйовувати українців фото

Події
27 квiтня 2020 13:23

В Україні анонсували відновлення низки спеціальних рейсів з різних країн світу, де ще є українці, які хочуть повернутися додому.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Ми відновлюємо спеціальні рейси до України з різних країн світу. Але лише за умови обов’язкової обсервації протягом 14 днів після повернення – у спеціалізованих закладах або вдома, дотримуючись режиму самоізоляції», – написав Владислав Криклій.

А контролювати українців, які повернуться з-за кордону, обіцяють за допомогою додатку «Дій вдома».

Міста, з яких плануються спецрейси: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет, Балі.

Також у Міністерстві додали, що інформація про рейси незабаром з'явиться на сайтах авіакомпаній МАУ, SkyUp Airlines, Windrose Airlines і Azur Air Ukraine.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні організували платні автобусні перевезення для тих, хто не може перетнути кордон автомобілем. Попри те, що і президент, і уряд запевняли, що зроблять все для безперешкодного повернення громадян України, за перевезення на 500 метрів  приватна компанія збирає з кожного пасажира по 50 злотих (понад 320 гривень за курсом НБУ).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах