Ні в’їхати, ні виїхати: село біля Львова закрили на карантин

Ні в’їхати, ні виїхати: село біля Львова закрили на карантин фото

Ні в’їхати, ні виїхати: село біля Львова закрили на карантин фото

Події
30 квiтня 2020 11:08

Село Давидів, що біля Львова, закрили  на карантин через спалах коронавірусу. Тут вночі з 29 на 30 квітня запровадили обмеження на в’їзд та виїзд.

Про це повідомили в Давидівській сільській раді об’єднаної територіальної громади.

На всіх чотирьох основних виїздах з населеного пункту встановили блокпости, а пересування в середині села максимально обмежили до 4 травня. В’їхати на територію села дозволено лише місцевим мешканцям, а за дотриманням карантинних обмежень стежитимуть правоохоронці. Також бригади медиків здійснюватимуть температурний контроль осіб в автомобілях.

У населеному пункті проведуть дезінфекцію вулиць, магазинів, під’їздів у багатоповерхівках та громадських місць, тестування усіх мешканців з груп ризику. Водночас у сільській раді закликали заборонити виходити з дому дітям та літнім людям.

Зазначимо, напередодні, 29 квітня, у Давидові зафіксували спалах COVID-19 - у селі виявили вісім не пов'язаних між собою локальних осередків зараження коронавірусом, там уже 20 хворих і 140 контактних осіб, які могли також інфікуватися.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький повідомив, що у Давидові проводять посилені заходи з виявлення інфікованих Covid-19 та забезпечення порядку у селі, ситуація перебуває під контролем Львівської облдержадміністрації. Відповідні служби проводять експрес-тестування місцевих мешканців на коронавірус. Якщо отримані результати позитивні, здійснюється додатковий відбір біоматеріалу і аналіз скеровують на ПЛР-тест.

У Львівській міськраді вже заявили про готовність допомогти Давидівській ОТГ у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Зокрема, зі Львова скерують комунальну техніку для проведення дезінфекції вулиць та громадських місць.

«Для допомоги Давидівській ОТГ буде щоденно надано шість бригад, котрі тричі на день проводитимуть миття та дезінфекцію вулиць, громадських місць тощо. Також мерія Львова надасть іншу допомогу, яка буде необхідна. Для нас важливо максимально швидко локалізувати поширення цього вірусу та не допустити спалаху», — заявив заступник мера Львова Любомир Зубач.

Наразі медики встановлюють джерело занесення вірусу в Давидів.

Нагадаємо, в найкращої сімейної лікарки України Ірини Гнатів, що працювала в селі Давидів біля Львова, виявили коронавірус COVID-19.

Додамо, село Давидів розташоване відразу за об'їздною дорогу Львова, за 14 кілометрів від центру міста. Воно фактично є передмістям Львова. Офіційно у Давидові понад 6 тисяч мешканців, неофіційно їхнє число може доходити до 10 тисяч.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах