Відрізані від світу: що коїться у Давидові, де зафіксували спалах коронавірусу

Відрізані від світу: що коїться у Давидові, де зафіксували спалах коронавірусу  фото

Відрізані від світу: що коїться у Давидові, де зафіксували спалах коронавірусу фото

Події
30 квiтня 2020 17:46

У Давидові, що за 14 кілометрів від центру Львова, зафіксували 21 підтверджений випадок захворювання на коронавірус. У селі, де за офіційними даними проживає більше 6 тисяч мешканців, виявили 8 не пов’язаних між собою локальних осередків COVID-19.

Під підозрою 140 осіб

Що коїться у Давидові, де зафіксували спалах коронавірусу.Що коїться у Давидові, де зафіксували спалах коронавірусу.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький повідомив, що у Давидові проводять посилені заходи з виявлення інфікованих COVID-19 та забезпечення порядку у селі. Відповідні служби проводять експрес-тестування місцевих мешканців на коронавірус. Якщо отримані результати виявляються позитивні, здійснюється додатковий відбір біоматеріалу і аналіз скеровують на ПЛР-тест.

Загалом коронавірус підозрюють у 140 осіб. Саме стільки мешканців контактували з хворими і могли також інфікуватися.

Стоп! Карантин!

В’їзд на територію села дозволено лише місцевим мешканцям.В’їзд на територію села дозволено лише місцевим мешканцям.

У ніч на 30 квітня у Давидові запровадили обмеження на в’їзд та виїзд.

На всіх чотирьох основних виїздах з населеного пункту встановили блокпости, а пересування в середині села максимально обмежили до 4 травня. В’їхати на територію села дозволено лише місцевим мешканцям, а за дотриманням карантинних обмежень стежитимуть правоохоронці. Також бригади медиків здійснюватимуть температурний контроль осіб в автомобілях.

Велика давидівська дезінфекція

Тричі на день у Давидові проводять миття та дезінфекцію вулиць.Тричі на день у Давидові проводять миття та дезінфекцію вулиць.

«Для допомоги Давидівській ОТГ буде щоденно надано шість бригад, котрі тричі на день проводитимуть миття та дезінфекцію вулиць, громадських місць тощо. Також мерія Львова надасть іншу допомогу, яка буде необхідна. Для нас важливо максимально швидко локалізувати поширення цього вірусу та не допустити спалаху», — заявив заступник мера Львова Любомир Зубач.

Їжте самі

Селяни з Давидова до пандемії активно возили овочі та фрукти на продаж до Львова.Селяни з Давидова до пандемії активно возили овочі та фрукти на продаж до Львова.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що жодної городини з Давидова на міських ринках бути не може. Базарам заборонили приймати овочі з цього села.

Нагадаємо, станом на 08:00 четверга, 30 квітня, на Львівщині підтверджено 430 випадків інфікування коронавірусом, з них 77 пацієнтів одужали, а 14 — померли. Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я оприлюднив дані про захворюваність на COVID-19 по районах області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах