Львову – 764: з’явилися фото зворушливого святкування під час пандемії

Львову – 764: з’явилися фото зворушливого святкування під час пандемії  фото

Львову – 764: з’явилися фото зворушливого святкування під час пандемії фото

Події
03 травня 2020 16:20

Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу святкування Дня міста Львова перенесли на невизначений час, сьогодні, 3 травня, 764-й день народження міста Лева став особливим, хоч і малолюдним. В урочистостях взяли участь міський голова Андрій Садовий із дружиною Катериною, Король з Королевою, сурмачі, фотограф і ще кілька випадкових перехожих.

Прапор міста на штандарті біля Ратуші підняв львівський лікар Гнат Герич.

Львову - 764. Львову - 764.

День міста під час пандемії. Лікар Гнат Герич піднімає прапор міста Львова на штандарті біля Ратуші. День міста під час пандемії. Лікар Гнат Герич піднімає прапор міста Львова на штандарті біля Ратуші.

Скромно, але душевно. Львів святкує День народження.Скромно, але душевно. Львів святкує День народження.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, цього року через карантин День міста не відбувається у звичному форматі, тому він вирішив подякувати усім медикам за нелегку роботу в часі пандемії коронавірусу. Відтак, скульптури усіх 4 фонтанів на площі Ринок одягли у захисні маски з написом «Дякую лікарю» та символічні медичні халати. Левів біля Ратуші також символічно одягнули у захисні маски і халати.

День народження під час пандемії. Львів святкує день міста. День народження під час пандемії. Львів святкує день міста.

Король і Королева. День міста Львова 2020.Король і Королева. День міста Львова 2020.

Львову - 764.Львову - 764.

Статуям одягнули медичні маски. День народження Львова під час пандемії.Статуям одягнули медичні маски. День народження Львова під час пандемії.

Львову - 764.Львову - 764.

«Львів вітає Короля і Королеву! Кожного року в першу неділю травня ми святкуємо День міста. Але в цьому році в світі пандемія, і День міста ми перенесли. Але закони людські не є писаними для Короля і Королеви. І вони сьогодні приїхали до нас. Тож дозвольте, Ваші Величності, щоб ми цей день сьогоднішній присвятили нашим лікарям, нашим медичним працівникам, які рятують усіх нас. Сьогодні з нагоди цього дня, ви бачите, — леви в білих халатах і в масках, наші фігури на фонтанах Нептун, Діана також є в масках. З вашого дозволу, Ваша Величносте, ми просимо нашого лікаря Гната Герича підняти прапор міста з нагоди сьогоднішнього дня», — сказав Андрій Садовий.

На площі Ринок відбулося найскромніше святкування Дня міста за всю історію Львова.На площі Ринок відбулося найскромніше святкування Дня міста за всю історію Львова.

Сурмачі виконали традиційну мелодію міста, а хор «Гомін» — Гімн України.

Нагадаємо, святкування Дня міста у Львові, яке зазвичай відбувалося у першу неділю травня, перенесли на невизначений термін. 

Всі фото Львівської міськради.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах