Проїхалися в автобусі: у Задвір’ї встановили джерело інфікування 10 селян COVID-19

Проїхалися в автобусі: у Задвір’ї встановили джерело інфікування 10 селян COVID-19 фото

Проїхалися в автобусі: у Задвір’ї встановили джерело інфікування 10 селян COVID-19 фото

Події
05 травня 2020 11:25

У селі Задвір’я Буського району, яке другим на Львівщині закрили на карантин, уже 10 хворих коронавірусом. В населеному пункті, ймовірно, вже встановили джерело інфікування  COVID-19.

«В селі виявлено 10 хворих, 7 з них перебувають на самоізоляції, 3 в медичних закладах Львова стан хворих стабільний. Токож проводиться роз’яснювальна робота з контактними особами, щодо дотримання самоізоляції, під наглядом і потребуючі сім’ї, які по мірі потреби забезпечуються усім необхідним», - йдеться в повідомленні Буської районної держадміністрації.

Також у Буській районній держадміністрації запланували дезінфекцію місць масово скупчення людей, створення «COVID-патрулів» з контролю за дотриманням карантину, соціальний супровід осіб, що знаходяться на самоізоляції та контроль за ними.

Як пише Буський медіапортал із посиланням на першого заступника голови Буської районної держадміністрації Богдана Гринишина, у селі вже встановили ймовірне джерело інфікування - ним може бути жінка, яка працює у медичному центрі Святої Параскеви у Львові, і яка приїжджала в квітні в село.

Ця жінка добиралася приватним мікроавтобусом, а серед інфікованих є і власники цього мікроавтобусу. Встановлено коло усіх контактних осіб - їх близько 100 людей.

Встановлення блокпостів у селі назвали недоцільним, адже хвороба проходить малосимптомно і вже встановлено джерело інфікування.

Нагадаємо, у селі Давидів, яке першим на Львівщині закрили на карантин, послабили обмеження. Зокрема 3 травня скасували обмеження на в’їзд/виїзд у населений пункт для приватного транспорту, які запровадили 29 квітня через спалах коронавірусу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах