Рятували пацієнта: п'ятеро медиків обласної лікарні заразились коронавірусом

Рятували пацієнта: п'ятеро медиків обласної лікарні заразились коронавірусом фото

Рятували пацієнта: п'ятеро медиків обласної лікарні заразились коронавірусом фото

Події
05 травня 2020 17:03

П’ятьох медиків Львівської обласної клінічної лікарні госпіталізували в інфекційну лікарню. В одного з лікарів ПЛР-тест показав позитивний результат.

Про це сьогодні, 5 травня, повідомили на сторінці Львівської обласної клінічної лікарні.

Ймовірно, п’ятеро медиків заразились COVID-19 від пацієнта, якого доставили в кардіохірургічне відділення обласної лікарні з іншої медичної установи. При поступленні пацієнтові провели швидкий тест, який був від’ємний.

«У ЛОКЛ (Львівській обласній клінічній лікарні) рятували життя: було проведене оперативне втручання і лікування в палаті інтенсивної терапії. Згодом було підтверджено позитивний результат за допомогою ПЛР-дослідження», - йдеться у повідомленні.

Також позитивний результат ПЛР-тестування на COVID-19 отримав один з лікарів. Інші з команди медперсоналу, які теж були у контакті з хворим, очікують на результати ПЛР-аналізу. П’ятьох медиків госпіталізували в інфекційну лікарню Львова.

«У відділенні кардіохірургії та інтенсивної терапії N2 запроваджений вахтовий метод надання допомоги. Лікарня приймає пацієнтів в ургентному порядку», - підсумували в повідомленні.

За інформацією Zaxid.net, до інфекційної лікарні госпіталізували кардіохірурга, двох анестезіологів, реаніматолога і медсестру, які у реанімаційному відділенні рятували 60-річного пацієнта, в якого виникла глибока дихальна недостатність, спровокована двобічною пневмонією. 28 квітня пацієнт помер, а результат ПЛР-дослідження його біоматеріалу прийшов вже після його смерті - він був позитивний. Відомо, що позитивний результат був і у доньки померлого пацієнта.

Нагадаємо, коронавірус виявили у п’яти співробітників медичного центру Святої Параскеви у Львові.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах