Спалах COVID-19 в Задвір'ї: у центрі Святої Параскеви заперечили ймовірність зараження

Спалах COVID-19 в Задвір'ї: у центрі Святої Параскеви заперечили ймовірність зараження фото

Спалах COVID-19 в Задвір'ї: у центрі Святої Параскеви заперечили ймовірність зараження фото

Події
05 травня 2020 15:56

У селі Задвір’я Буського району встановили ймовірне джерело інфікування COVID-19 - ним може бути жінка, яка працює у медичному центрі Святої Параскеви у Львові. Проте у медзакладі заперечили ймовірність зараження.

«Перший хворий з Буського району звернувся за допомогою ще 17 квітня, в той час, коли працівник Медцентру - 23 квітня. Епідрозслідування, яке було проведене в Медцентрі підтвердило, що зараження відбулося поза межами Медичного центру, швидше всього в час святкування Великодня. З моменту виявлення проявів ГРВІ працівники відсторонені від роботи. Оскільки всі працівники в Медцентрі перебувають в засобах індивідуального захисту, то можливість зараження мінімальна. Усі контактні особи здали ПЛР тест та перебувають на самоізоляції», - йдеться у повідомленні науково-медичного центру Святої Параскеви.

Також у медичному закладі повідомили, що працівники, які мали підтверджений COVID-19, належать до молодшого медичного персоналу.

Як пише Zaxid.net, коронавірус виявили у п’яти співробітників медичного центру Святої Параскеви у Львові:

  • Працівник господарського відділу – 27 квітня прийшов на роботу з відпустки і здав ПЛР-тест, відразу ж був відсторонений від роботи. 29 квітня були отримані позитивні результати ПЛР-тесту, перебуває в інфекційній лікарні.
  • Санітарка – стала погано почуватися 21-23 квітня, з 22 квітня відсторонена від роботи; 25 квітня отримала позитивний результат ПЛР-тесту. З моменту підозри перебуває вдома на самоізоляції; ймовірно, заразилася в гостях в працівника госпвідділу.
  • Санітарка (родичка працівника госпвідділу) – відсторонена 25 квітня; 30 квітня ПЛР-тест підтвердив наявність коронавірусу, перебуває вдома на самоізоляції.
  • Санітарка – відсторонена 28 квітня, 29 квітня діагноз підтвердився: перебуває вдома в селі на самоізоляції.
  • Медсестра – львів’янка, 29 квітня ПЛР-тест підтвердив наявність коронавірусу; перебуває вдома на самоізоляції.

У центрі зазначили, що всі інфіковані, крім медсестри зі Львова, добиралися на роботу приватним транспортом з села. Наразі на самоізоляції перебувають усі контактні особи, які перетиналися з інфікованими працівниками. Всім провели ПЛР-тестування, результати негативні.

Нагадаємо, у селі Задвір’я Буського району, яке другим на Львівщині закрили на карантин, уже 10 хворих коронавірусом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах