Будьмо уважні: у Львові лекції про аборти майбутнім медикам читає черниця

Аборт і контрацепція — гріх: черниця читає львівським першокурсникам лекції  фото

Аборт і контрацепція — гріх: черниця читає львівським першокурсникам лекції фото

Події
08 травня 2020 15:04

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького черниця УГКЦ читає першокурсникам курс лекцій із предмета «Біоетика», де розповідає про шкоду контрацепції, гріховність дошлюбних статевих стосунків та неприпустимість абортів, навіть після зґвалтування та інцесту.

Про це написала журналістка Анна Чабарай на своїй сторінці у Facebook.

“Не зовсім розумію, чому студенти-медики мають вивчати постулати Біблії про трансцендентний шлях, який веде за межі теперішнього земного життя. І чому коренем постабортного синдрому є “порушення Божих заповідей” — жінок інших релігій чи атеїсток постабортний синдром не вражає? Щоб вилікуватися, треба каятись — отакий лайфхак, на безсовісних циніків не діє”, — написала вона.

Курс «Біоетика» читають по авторському підручнику сестри Діогени. Курс «Біоетика» читають по авторському підручнику сестри Діогени.

Підручник сестри Діогени рекомендований Міністерством охорони здоров’я.Підручник сестри Діогени рекомендований Міністерством охорони здоров’я.

За словами Чабарай, такий курс лекцій черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) читає студентам уже понад 20 років. Вона є доценткою кафедри філософії та економіки Львівського медуніверситету та магістром релігійних наук, кандидаткою наук із державного управління. А курс заснований на її підручнику, який рекомендований Міністерством охорони здоров’я.

У підручнику висвітлюються такі теми, як алкоголізм, СНІД, одностатеві стосунки, трансплантація органів, аборти та контрацепція. У кінці курсу студенти мають написати тести, де правильними варіантами відповідей є думки черниці стосовно тих або інших речей.

Такий курс лекцій черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) читає студентам уже понад 20 років. Такий курс лекцій черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) читає студентам уже понад 20 років.

У кінці курсу «Біоетика» студенти мають написати тести.У кінці курсу «Біоетика» студенти мають написати тести.

Нагадаємо, львівський фотограф опублікував фото "заручин" дівчини з Ісусом Христом. Проте, як виявилося пізніше молоду дівчину з Рясного постриг у монахині відлучений від церкви священик Василь Ковпак. Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко розповів, що не так у фоторепортажі "постриження монахині", який викликав неабиякий ажіотаж у мережі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах