Зґвалтування сироти у Перемишлянах: покарали сімох поліцейських

Зґвалтування сироти у Перемишлянах: покарали сімох поліцейських. Фото: Uunsplash.com.

Зґвалтування сироти у Перемишлянах: покарали сімох поліцейських. Фото: Uunsplash.com.

Події
19 травня 2020 09:37

У справі про зґвалтування 18-річної сироти у Перемишлянах покарали сімох поліцейських. Начальника Перемишлянської поліції попередили про неповну службову відповідність.

Про це повідомили у Прокуратурі Львівської області.

За даними слідства, 17 лютого 2020 року в приміщенні кафе-бару у Перемишлянах відбулось зґвалтування та побиття дівчини-сироти. Прокурори встановили, що через три дні після цього дівчина з явними ознаками побиття (синцями на обличчі та опухлою рукою) перебувала у приміщенні поліції, однак поліцейські кримінальне провадження не зареєстрували.

Зґвалтування сироти у Перемишлянах: покарали сімох поліцейських і шістьох офіцерів. Фото: Светлана Богдан.Зґвалтування сироти у Перемишлянах: покарали сімох поліцейських і шістьох офіцерів. Фото: Светлана Богдан.

"Провівши перевірку у Перемишлянському відділені поліції, Золочівська місцева прокуратура встановила, що понад півгодини 20 лютого цього року потерпіла, з явними ознаками фізичного насильства на тілі (синцями на обличчі та опухлістю лівої кисті), перебувала у приміщенні поліції. Незважаючи на очевидні сліди побиття, правоохоронці не вжили жодних, передбачених актами МВС України та КПК України, заходів для встановлення обставин події та реєстрації кримінального провадження", – йдеться у повідомленні. 

Відтак, за результатами перевірки сімох поліцейських Перемишлянського відділення поліції (зокрема, начальника та шістьох офіцерів) притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани та попередження про неповну службову відповідність.

Нагадаємо, у місті Перемишляни на Львівщині жорстоко познущалися над 18-річною дівчиною-сиротою. Події відбувалися у місцевому барі «Автостиль» у лютому цього року, однак про них стало відомо у березні, після того, як відео знущань та катування з'явилося у Facebook. Йшлося про те, що працівниця бару систематично змушувала дівчину надавати сексуальні послуги за 70-100 гривень, також називали прізвище інших причетних до цих дій. Натомість у поліції стверджували, що жодних розслідувань проводити не могли, бо не було офіційної заяви від постраждалої. Кримінальне провадження було зареєстроване після значного суспільного розголосу. На сьогодні оголошено підозру двом фігурантам, причетним до знущань над сиротою – 27-річному мешканцю Перемишлян та уродженці Галича Івано-Франківської області, яка спільно з дівчиною винаймала помешкання у Перемишлянах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах