Не нагнітай: львівську швачку оштрафували за перебільшення кількості смертей від COVID-19

Львівську швачку оштрафували за перебільшення кількості смертей від COVID-19. Фото: unsplash (фото)

Львівську швачку оштрафували за перебільшення кількості смертей від COVID-19. Фото: unsplash (фото)

Події
20 травня 2020 10:56

Львівську швачку оштрафували на 170 гривень за перебільшення кількості смертей від COVID-19 у повідомленні у соціальній мережі Facebook.

Про це пише Zaxid.net.

«Жінка 23 березня розмістила на своєму акаунті у Facebook фейкову публікацію про те, що від ускладнень Covid-19 у Львові померло 47 осіб, тим самим вчинила поширювання неправдивих чуток. Суд вважає, що таке повідомлення, попри його неправдивість, могло викликати у людини нестримний страх чи неконтрольоване прагнення уникнути небезпечної ситуації (викликати паніку)», – йдеться в постанові Мостиського райсуду.

У постанові суду вказано, що 23 березня жінка повідомила про 47 загиблих від Covid-19 львів'ян. На той час в Україні було всього 17 загиблих і жоден з них не був із Львівщини.

Обвинувачена швея своєї вини не визнала і заявила, що дільничний поліції, який склав на неї протокол за пост у Facebook, зробив неправильні висновки. Що саме мала на увазі жінка, у постанові суду не пояснили.

Водночас жінка не оскаржувала складений на неї адмінпротокол та не надала суду доказів, які б спростували версію поліції. Однак вона має ще можливість подати апеляцію на таке рішення суду.

Відтак, швею зі Львова оштрафували за поширення неправдивих чуток і призначили мінімальний штраф - 170 гривень. Жінка також має сплатити ще 420 гривень судового збору.

Нагадаємо, у Львові чоловік плюнув в обличчя продавчині за те, що вона зробила йому зауваження, коли він з друзям зайшов у магазин, порушивши норми карантину. Галицький райсуд оштрафував його на 17 тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах