Обережно, знімає прихована камера: у Львові модернізують смітники

У Львові модернізують смітники. Фото: MeinBezirk.at (умовне)

У Львові модернізують смітники. Фото: MeinBezirk.at (умовне)

Події
21 травня 2020 12:19

У Львові встановили відеоспостереження за сміттєвими контейнерами, які розташовані в центрі міста.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міськради, відеокамери на майданчиках облаштувала компанія «ГрінЕра Україна».

Камери з’явились на майданчиках на вулицях Валовій, Федорова та площі Міцкевича. Найближчим часом під наглядом також будуть контейнерні майданчики і на вулицях Татарській, Чорновола, Зерновій та Банківській.

«Це дозволить в режимі реального часу бачити ситуацію із накопиченням відходів. Скажімо, якщо майданчик заповнюється швидше, ніж це буває зазвичай — ми оперативно та поза чергою відправляємо туди машину», — розповів директор «ГрінЕра Україна» Олексій Карнаушенко.

У Львові модернізують смітники. Фото: ЛМРУ Львові модернізують смітники. Фото: ЛМР

Насамперед камери встановили на тих локаціях, де сміттєві контейнери заповнюються найшвидше - поблизу місць, де великий трафік людей.

«Першою локацією для експерименту став майданчик на вулиці Валовій. Ми отримали позитивний результат та встановили онлайн-нагляд на вулицях Федорова та Міцкевича, куди доводиться заїжджати по кілька разів на день», — зазначив Олексій Карнаушенко.

У Львові модернізують смітники. Фото: ЛМРУ Львові модернізують смітники. Фото: ЛМР

Крім того, відеонагляд за сміттєвими контейнерами повинен зменшити випадки вандалізму, адже у місті почастішали випадки, коли мешканці викидають будівельні відходи у загальні сміттєві баки. Згідно з правилами благоустрою, великогабаритні відходи мають утилізуватись окремо, адже викид таких відходів призводить до пошкодження контейнерів та поломки сміттєвозів.

«Коли хтось із мешканців викидає таке сміття в контейнер, то всі мають розуміти, що він замість того, щоб утилізувати своє сміття власноруч, оплативши відповідну послугу, просто перекладає оплату цієї послуги на сусідів», — зазначив заступник міського голови Львова з питань безпеки Сергій Бабак.

Нагадаємо, львівські хлопці самостійно прибрали від сміття частину Левандівки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах