На чужому горі: львівську неврологиню-хабарницю оштрафували

Львівську неврологиню-хабарницю оштрафували. Фото: Вести

Львівську неврологиню-хабарницю оштрафували. Фото: Вести

Події
22 травня 2020 15:57

Львівську неврологиню-хабарницю Любов Куртяк, яка працює в міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, оштрафували на 11,9 тисяч гривень.

Такий вирок лікарці виніс Шевченківський районний суд Львова, пише Zaxid.net.

Львівську неврологиню-хабарницю оштрафували. Фото: СБУЛьвівську неврологиню-хабарницю оштрафували. Фото: СБУ

Як вказано у вироку суду, до Любов Куртяк звернулась львів’янка для проходження обстеження своєї доньки та підтвердження діагнозу «Дитячий церебральний параліч, спастичний тетрапарез зі стійкими руховими розладами. ЗПМР». 27 березня 2019 року неврологиня у своєму робочому кабінеті сказала, що за її «послуги» треба заплатити 7 тисяч гривень. Цей хабар лікарка вимагала за формулювання діагнозу, оформлення медичної документації (витягу з медичної картки), що є підставою для призначення та виплати соціальної допомоги на дитину з інвалідністю віком до 18 років.

За кілька днів, 5 квітня, жінка прийшла до лікарки ще раз. Любов Куртяк заявила, що готова надати усі необхідні документи та запитала, чи принесла вона гроші. У жінки була лише тисяча гривень. Та неврологині цього було недостатньо, тому вона сказала жінці 8 квітня принести ще 6 тисяч гривень. Після передачі решти хабара лікарку затримали правоохоронці.

У судовому засіданні Любов Куртяк заперечила свою провину. За словами лікарки, жінка підкинула їй гроші і сама неодноразово провокувала на отримання хабара.

Суддя Юрій Донченко дослідив усі докази у цій справі, зокрема аудіо- та відеоматеріали, та визнав неврологиню винною у хабарництві, а також призначив їй 11,9 тисяч гривень штрафу. На вирок суду ще є можливість подати апеляцію.

Нагадаємо, швею зі Львова оштрафували на 170 гривень за перебільшення кількості смертей від COVID-19 у повідомленні у соціальній мережі Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах