Елемент радянської спадщини: куди подівся фонтан "Кульбаба"

Фонтан «Кульбаба» передали, як елемент радянської спадщини, у музей. Фото: "Територія терору"

Фонтан «Кульбаба» передали, як елемент радянської спадщини, у музей. Фото: "Територія терору"

Події
26 травня 2020 12:30

Фонтан «Кульбаба», який раніше був розташований на площі Галицькій, передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини.

Наприкінці травня 2019 року реконструкція фонтану “Кульбаба” та встановлення на його місці “сухого” фонтану розділила думки мешканців міста: одні висловлювались за збереження авторського фонтану “Кульбаба”, інші ― за усунення фонтану, створеного у 1970 році львівським художником Олегою Микитою, як рудимента радянського періоду, повідомили на сторінці Території терору у Фейсбук.

Фонтан «Кульбаба» передали у музей. Фото: «Територія терору»Фонтан «Кульбаба» передали у музей. Фото: «Територія терору»

Під час демонтажу скульптури виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують XVI cтоліттям. Протягом кількох тижнів археологи "Рятівна археологічна служба" на площі Галицькі знайшли артефакти XIII-XIV століть, серед яких уламки кераміки та фрагменти дерев’яного мощення.

Нагадаємо, під час реконструкції фонтану "Кульбаба", що на площі Галицькій у центрі Львова, будівельники виявили давні мури, які належать давньому храму Воздвиження Чесного Хреста. Згодом, археологи натрапили на нові знахідки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах