Коронавірус у Львові: що відомо про стан хворих

Що відомо про стан хворих. Фото: Роман Балук (умовне)

Що відомо про стан хворих. Фото: Роман Балук (умовне)

Події
28 травня 2020 17:49

Станом на 28 травня у Львові та області підтвердили 1513 випадків інфікування коронавірусом.

Як повідомила очільниця міського штабу протидії COVID-19 Галина Слічна, загалом по Львову і області 34 пацієнти є в реанімації, ще 7 хворих перебувають на апараті штучної вентиляції легень.

«За цей час 8-ма лікарня прийняла 303 пацієнтів. З них у 87 було виявлено COVID-19. Станом на вчорашній вечір в лікарні перебуває 65 осіб. В реанімації - 5 осіб, на апараті ШВЛ — 3 осіб», - розповіла Галина Слічна

Щодо 1-шої міської лікарні, то тут прийняли 168 пацієнтів. З них у 39 виявили COVID-19. Станом на вчорашній вечір в лікарні перебуває 60 пацієнтів, з них 2 — в реанімації.

Крім того, до пологового будинку за весь цей період з підозрою поступило 14 породіль, з яких у 2 було діагностовано COVID-19.

«В інфекційній лікарні станом на сьогодні є 152 інфікованих пацієнти. Також уже другий тиждень працює мережа лікарень в районах області, які приймають хворих або з підозрою на коронавірус. Це 5 таких лікарень в області», - наголосила Галина Слічна.

За словами очільниці міського штабу протидії COVID-19, якщо в медичного працівника є певні симптоми захворювання, то в них одразу ж відбирають ПЛР-аналізи, і цих працівників відправляють на самоізоляцію.

«В області майже 300 медичних працівників захворіли на коронавірус, з яких 63 вже одужали. З цих 300 осіб 148 — це працівники медичних закладів міста, 40 з яких вже одужали. На амбулаторному лікуванні перебуває 75 осіб, на стаціонарному — 30 осіб, і сестра-господиня з 1-ї лікарні померла. Найбільше хворих медичних працівників є в лікарні швидкої медичної допомоги. Загалом в 11 медичних закладах є захворілі медичні працівники», - сказала Галина Слічна.

Нагадаємо, Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України оприлюднив кількість хворих на коронавірус у районах Львівщини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах