Послаблення не буде: у Львівській області знову продовжили карантин

У Львівській області знову продовжили карантин. Фото: rtvi.com

У Львівській області знову продовжили карантин. Фото: rtvi.com

Події
29 травня 2020 15:30

Карантинні заходи у Львівській області продовжили щонайменше до понеділка, 1 червня. Таке рішення зумовлене невтішною статистикою захворюваності та смертності від Covid-19.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 29 травня, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

«З урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації, а саме: показників інцидентності, які на сьогодні складають близько 14,5 замість 12, як встановлено постановою Кабінету міністрів, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо продовження режиму карантинних заходів. Зараз для нас першочерговим є збереження здоров`я і життів людей», - наголосив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, показники захворюваності і смертності цього тижня побили усі рекорди на Львівщині. З початку тижня померло 12 людей, ще понад 300 отримали позитивний результат на COVID-19.

Водночас директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерисов розповів, що відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

«Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину. За сім днів зафіксовано 362 випадків інфікування», - пояснив Орест Чемерис.

Наразі завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для зворих на корона вірус складає 21%. Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів - 86 на 100 тисяч населення. Відсоток інцидентності по Львову 21,6, а наповненість ліжко-місць у Львові 40%.

«Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Ми попадаємо під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин. Говорити про динаміку спадання не доводиться», - розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень.

Також на погіршені динаміки наголошує керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

«Щодо припинення карантину чи його пом’якшення зарано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей, потрапляють до медзакладів із важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока», - підсумував Роман Павлів.

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 1 червня. Наступне засідання заплановане також на понеділок, 1 червня. Тоді знову обговорять можливість пом’якшення карантинних обмежень.

Нагадаємо, станом на 29 травня у Львові та на Львівщині зафіксовано 1563 підтверджені випадки інфікування корона вірусом. З них 49 – летальні. На щастя, 361 людина одужала.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах