Без хліба і солі: зоозахисники вороже зустріли Оксану Кошак у Києві

Без хліба і солі: зоозахисники вороже зустріли Оксану Кошак у Києві. Фото: Надія Марченко.

Без хліба і солі: зоозахисники вороже зустріли Оксану Кошак у Києві. Фото: Надія Марченко.

Події
04 червня 2020 11:43

Столичні зоозахисники вимагають звільнити нову керівницю Київської міської лікарні ветеринарної медицини Оксану Кошак. На їхню думку, львів'янка збирається ввести евтаназію для безпритульних тварин Києва. Кажуть, у Львові це вже зроблено. Мовляв, саме тому у місті Лева нині так мало нічийних тварин.

Вчора, 3 червня, під стінами КМДА відбулася акція протесту. 

Без хліба і солі: зоозахисники вороже зустріли Оксану Кошак у Києві. Фото: Poglyad.tv.Без хліба і солі: зоозахисники вороже зустріли Оксану Кошак у Києві. Фото: Poglyad.tv.

«Найстрашніше це те, що під виглядом бажання «допомогти Києву», збираються ввести евтаназію. Цуценят кошенят, інвалідів та тих тварин, які не можуть потрапити в родини за 21 день післяопераційної перетримки або існувати самостійно на вулицях після вилову і стерилізації – присиплятимуть!», – розповіла  волонтерка проєкту «Хвостатий четвер» Аста Квитницька.

Під керівництвом Оксани Кошак команда «Лев» реалізувала низку важливих проєктів, спрямованих на зменшення кількості безпритульних собак та котів на львівських вулицях. Фото: ЛКП Лев/Фейсбук.Під керівництвом Оксани Кошак команда «Лев» реалізувала низку важливих проєктів, спрямованих на зменшення кількості безпритульних собак та котів на львівських вулицях. Фото: ЛКП Лев/Фейсбук.

Нагадаємо, у Львові Оксана Кошак багато років очолювала комунальне підприємство "Лев", аналогічне до того, яким нині керує у Києві. Під керівництвом Оксани Кошак команда «Лев» реалізувала низку важливих проєктів, спрямованих на зменшення кількості безпритульних собак та котів на львівських вулицях. Так, за останні 3,5 роки близько 3000 безпритульних тварин знайшли свій дім. За ініціативи Кошак, у Львові у 2016 році розпочала роботу Перша комунальна ветеринарна клініка ЛКП «Лев». У 2019 році відкрили перший на Західній Україні банк крові для тварин. Цього ж року в місті провели перший у світі підрахунок вуличних котів. Розроблено майже сотню локацій для вигулу чотирилапих — їх тренування, прогулянкові маршрути, вигульні та тренувально-вигульні майданчики. Розроблено проєкт облаштування території під міське кладовище тварин, встановлено крематор для спалювання трупів тварин.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах