Затягнув на недобудову: на Львівщині судили ґвалтівника неповнолітньої дівчини

Затягнув на недобудову: на Львівщині судили ґвалтівника неповнолітньої дівчини. Фото: unsplash.com (умовне).

Затягнув на недобудову: на Львівщині судили ґвалтівника неповнолітньої дівчини. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
23 червня 2020 13:05

Чоловіка, який затягнув на недобудову неповнолітню дівчину і зґвалтував неприроднім способом, засудили до 7 років за ґратами. Трагедія сталася у 2017 році у Червонограді близько 23:00 29 червня 2017 року.

Поверталася з церкви

Як пише Zaxid.net, дівчина була подругою племінників Андрія І., який її зґвалтував. З кривдником вона була добре знайома. У суді дівчина розповіла, що поверталася з церкви і збиралася зайти в гості до племінників Андрія І., однак не дочекалась друзів, оскільки до неї підійшов їхній дядько. Чоловік покликав її на недобудову і сказав, що її друзі також туди прийдуть.

У приміщені чоловік почав споювати неповнолітню пивом і чіплятись до неї. Потім кілька разів зґвалтував дівчину, при цьому вона кричала та намагалась звільнитись від ґвалтівника. Після цього, заявила дівчина, нелюд попросив її нікому не розповідати про інцидент та, погрожуючи їй, повів додому. Дорогою вони зустріли в парку сестру дівчини з чоловіком, які якраз її розшукували. Андрій І. одразу втік.

За ґвалтівника заступилася дружина 

Сам Андрій І. своєї провини у зґвалтуванні не визнав. Він заявив, що 29 червня був на роботі на будівництві церкви. При цьому він вживав алкоголь і мало що пам’ятає з подій того дня. Однак чоловік переконував суд, що зґвалтувати дівчину не міг. Він також заявив, що не знав про те, що дівчина – неповнолітня. За чоловіка у суді заступилася і його дружина, яка заявила, що її чоловік не прийшов після роботи додому, бо вживав алкоголь і вона йому вірить.

Однак завдяки камерам спостережень в магазині неподалік місця злочину, а також показам потерпілої та інших свідків, які бачили чоловіка того вечора, колегія суддів прийшла до висновку, що Андрій І. винен у зґвалтуванні неповнолітньої.

Сім років за ґратами і 150 тисяч компенсації 

Відтак колегія суддів за головування Руслана Зеліска вирішила засудити Андрія І. до 7 років тюрми. Термін ув’язнення Андрію І. будуть рахувати з дня його затримання - 30 червня 2017 року. Таким чином йому залишилось провести за ґратами чотири роки.

Родичі потерпілої дівчини також подали цивільний позов, у якому вимагали виплатити дівчині 500 тисяч гривень моральної компенсації, оскільки після зґвалтування вона перебувала у депресії, часто відвідувала лікарів та психолога. Суд задовольнив цей позов частково і зобов’язав Андрія І. сплатити потерпілій 150 тисяч гривень компенсації.

Нагадаємо, у  четвер, 18 червня, близько 12:40, мати школяра розповіла правоохоронцям, що під час прогулянки з дітьми у Залізничному районі Львова зник її 12-річний син. Поліцейські встановили, що хлопчика на вулиці Роксоляни покликав невідомий чоловік, аби той допоміг йому відтягнути мопед та пообіцяв купити дитині газований напій. Невдовзі 12-річний школяр повернувся додому та повідомив, що його зґвалтували. Правоохоронцям знадобилося кілька годин, аби затримати ймовірного ґвалтівника, який серед білого вчинив наругу над 12-річним хлопчиком.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах