Хочуть зам’яти: мама зґвалтованої у Львові дитини розповіла подробиці упізнання

Хочуть зам’яти: мама зґвалтованої у Львові дитини розповіла подробиці упізнання. Фото: verge.zp.ua (умовне).

Хочуть зам’яти: мама зґвалтованої у Львові дитини розповіла подробиці упізнання. Фото: verge.zp.ua (умовне).

Події
20 червня 2020 09:55

Мама зґвалтованого 12-річного хлопчика львів’янка Софія Яцків розповіла подробиці упізнання її сином ґвалтівника і заявила, що справу намагаються зам’яти. Батьки 18-річного підозрюваного у зґвалтуванні дитини вже найняли п’ятьох адвокатів.

Забракували більше десяти статистів

За словами жінки, після безсонної ночі її чоловік з сином сім годин провели під райвідділом на проведення упізнання.

«Спочатку довго везли підозрюваного, потім ніяк не могли знайти достатньо схожих на підозрюваного статистів. Деяким довелося навіть зголити вуса, щоб стати більш схожими і забезпечити чистоту експерименту. Було забраковано більше 10 статистів. Останнього статиста "зловили" на Привокзальній десь в 17:00, теж зголили вуса і всі четверо "по той бік вікна" стали дуже схожими. В 17:30 зайшли в кімнату упізнання, виконали необхідні формальності і почали здійснювати упізнання. Наш син відразу вказав на свого кривдника, якого затримали день перед тим. Отже, це точно він, і невинного не засудять. Висловлюємо подяку чоловікам-статистам, які провели пів дня в очікуванні», - написала вона.

Батьки підозрюваного найняли п’ятьох адвокатів

Окрім того жінка зазначила, що батьки підозрюваного найняли аж п’ять адвокатів, тому її сім’ї теж довелося укласти договір з адвокатом. Зважаючи, на те, що це обходиться недешево, Софія Яцків відкрила збір коштів. Гроші, які залишаться вона пообіцяла повернути людям, або віддати на благодійність.

Як почувається хлопчик

За словами мами зґвалтованої дитини, хлопчику провели консультацію з дитячим психотерапевтом з Києва, спеціалістом у цій галузі. «Поки що ніби все робимо правильно. Дитина йде на контакт, не замикається в собі, але дуже втомлена від безсонної ночі та сильного стресу», - розповіла Софія Яцків.

Сьогодні, 20 червня, відбудеться судове засідання по обранню запобіжного заходу підозрюваному.

Подробиці трагедії

У четвер, 18 червня, близько 12:40, мати школяра розповіла правоохоронцям, що  під час прогулянки з дітьми у Залізничному районі Львова зник її 12-річний син. Поліцейські встановили, що хлопчика на вулиці Роксоляни покликав невідомий чоловік, аби той допоміг йому відтягнути мопед та пообіцяв купити дитині газований напій. Невдовзі 12-річний школяр повернувся додому та повідомив, що його зґвалтували. 

Фото ймовірного ґвалтівника швидко облетіло мережі: Фото: Назарій Хузаков.Фото ймовірного ґвалтівника швидко облетіло мережі: Фото: Назарій Хузаков.

Затримання підозрюваного

Правоохоронцям знадобилося кілька годин, аби затримати ймовірного ґвалтівника, який серед білого вчинив наругу над 12-річним хлопчиком.

Львівські правоохоронці затримали ймовірного ґвалтівника, який серед білого дня зґвалтував дитину. Фото: Поліція Львівщини. Львівські правоохоронці затримали ймовірного ґвалтівника, який серед білого дня зґвалтував дитину. Фото: Поліція Львівщини.

"Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 18-річний мешканець Львова. Вирішується питання про затримали його у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання зловмиснику запобіжного заходу", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, що у справі про зґвалтування 18-річної сироти у Перемишлянах покарали сімох поліцейських. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах