Під колеса не кидалася: збита на переході львів’янка відсудила у водія 100 тисяч гривень

Під колеса не кидалася: збита на переході львів’янка відсудила у водія 100 тисяч гривень. Фото: unsplash.com умовне.

Під колеса не кидалася: збита на переході львів’янка відсудила у водія 100 тисяч гривень. Фото: unsplash.com умовне.

Події
01 липня 2020 13:02

Жінка, яку у Львові на пішохідному переході на вулиці Панча збив автомобіль, відсудила у кривдника 100 тисяч гривень. Шевченківський районний суд Львова визнав водія винним. Його звільнили від відбування покарання, призначивши рік іспитового терміну, але чоловік має сплатити постраждалій немалу компенсацію.
 
Як пише Zaxid.net, ДТП cталася майже два роки тому, 7 вересня 2018 року, на нерегульованому пішохідному переході. Жінка переходила дорогу, коли її збило авто Skoda Fabia. Нещасна отримала кілька переломів. Першу медичну допомогу їй надала водійка, що їхала позаду винуватця аварії. Після цього медики відвезли її у лікарню.
 
Водій, який збив жінку на переході, свою провину не визнав, заявивши, що потерпіла сама кинулась йому під колеса. Проте, дослідивши усі докази у цій справі, зокрема і покази свідка, який заявив, що жінка не кидалась під автомобіль, суд визнав водія винним у вчиненні ДТП.
 
Суддя призначив обвинуваченому покарання у вигляді одного року обмеження волі, але звільнив його від відбування цього покарання, встановивши рік іспитового терміну. Його також зобов’язали виплатити потерпілій 100 тисяч гривень моральної компенсації. Ще 40 тисяч гривень їй виплатить страхова компанія і 13 тисяч гривень винуватець ДТП і страхова сплатять за надання правової допомоги.

Нагадаємо, у селі на Львівщині п’яний водій «Лади» збив двох хлопців, які відпочивали на березі озера. Трагедія сталася у понеділок, 29 червня, у селі Велике Сокальського району. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах