Гуркіт чули на сусідніх вулицях: на Підзамче обвалився будинок

Гуркіт чули на сусідніх вулицях: на Підзамче обвалився будинок. Фото: Вікіпедія (умовне).

Гуркіт чули на сусідніх вулицях: на Підзамче обвалився будинок. Фото: Вікіпедія (умовне).

Події
01 липня 2020 13:28

У Львові обвалився будинок. Інцидент стався на вулиці Дашкевича, 29, що в районі Підзамче.

Про це у спільноті «Варта 1» повідомив Діма Осадчий.

За його словами, у будинку давно ніхто не жив.

Гуркіт чули на сусідніх вулицях: на Підзамче обвалився будинок. Фото: Zaxid.net. Гуркіт чули на сусідніх вулицях: на Підзамче обвалився будинок. Фото: Zaxid.net.

Мешканці прилеглих вулиць розповіли VG Львів, що чули дивний гуркіт, але не знали, що сталося. Інформації про постраждалих немає. Сподіваємося, що старий будинок на Підзамче, де стався обвал, не був тимчасовим притулком для безпритульних.

За словами надзвичайників, які вже обгородили небезпечне місце обмежувальними стрічками, є ймовірність подальшого обвалу будівлі. 

Рятувальники обстежили також житловий будинок, що розташований поруч із цією будівлею. На щастя, тріщин, які могли б свідчити про небезпеку для мешканців, немає.

Закинута будівля зі сторони Дашкевича у Львові. Фото: ZAXID.NET.Закинута будівля зі сторони Дашкевича у Львові. Фото: ZAXID.NET.

За інформацією Шевченківської райадміністрації, у будівлі є чотири співвласники. Нині їх зараз розшукують та зобов’язуватимуть привести будівлю до належного стану. Мерія просить мешканців буди обережними і оминати будівлю на вулиці Дашкевича, 29.

Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал. Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал.

Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал. Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал.

Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал. Будинок на Дашкевича у Львові, де стався обвал.

Нагадаємо, що 28 серпня о 02 годині 46 хвилин у Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101, у житловому будинку сталося руйнування другого під’їзду з першого до четвертого поверху. Загинули восьмеро людей, семеро – у лікарні, серед них – четверо дітей. Інформація про дитину, яка змогла подзвонити до батька з-під уламків будівлі, виявилася неправдивою. Живим з-під завалів дістали лише рудого кота. "Львівгаз" не пов'язує обвал у будинку з вибухом побутового газу. Поліцейські затримали двох комунальників. Роботи з розбору завалу будівельних конструкцій завершили 29 серпня о 18.00. У  Головне управління ДСНС України у Львівській області опублікувало відеохронологію операції з порятунку людей з-під завалів. Згодом експерти визнали зруйнований будинок аварійним і таким, що підлягає демонтажу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах