Спецоперація «Мак»: львівські поліцейські показали цьогорічний «урожай»

Спецоперація «Мак»: львівські поліцейські показали «урожай». Фото: 0382.ua.

Спецоперація «Мак»: львівські поліцейські показали «урожай». Фото: 0382.ua.

Події
08 липня 2020 12:28

На Львівщині вже півтора місяці триває спецоперація під умовною назвою «Мак». Її головна мета - виявити і знищити незаконні посіви накровмісних рослин снотворного маку та конопель. Фото і відео знищення цих рослин правоохоронці поки що ще не оприлюднювали, але розповіли про цьогорічний «врожай». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Вчора, 6 липня, у місті Городок правоохоронці виявили на присадибній ділянці одного з домогосподарств посіви рослин конопель. Нарковмісні рослин вилучили і скерували їх на експертне дослідження. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Спецоперація «Мак»: львівські поліцейські показали «урожай». Фото: поліція Львівщини.Спецоперація «Мак»: львівські поліцейські показали «урожай». Фото: поліція Львівщини.

«Санкція статті передбачає покарання - штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років», - йдеться у повідомленні.

Загалом від початку оперативно-профілактичних заходів «Мак» співробітники служб виявили 38 незаконних посівів нарковмісних рослин, з яких  27 - снотворного маку та 11 - конопель.  Правоохоронці вилучили більше 6,5 тисяч незаконно висіяних нарковмісних рослин.

«Окрім того, під час проведення операції виявлено та вилучено близько 2 кілограмів наркотичного засобу «канабіс», - зазначили поліцейські.

Нагадаємо, що у Львові відкрили перше в Україні канабіс-кафе. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах