Замісь вокзалу - ринок: автостанцію №6 на Личаківській перенесуть

У Львові збираються перенести автостанцію №6 з вулиці Личаківської. Фото: Винниківський вісник

У Львові збираються перенести автостанцію №6 з вулиці Личаківської. Фото: Винниківський вісник

Події
16 липня 2020 15:10

У Львові збираються перенести автостанцію №6 з вулиці Личаківської. Львівська мерія розглядає таку можливість із новою локацією на перехресті вулиці Зеленої та вулиці Пасічної. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Діючу АС-5, що розташована неподалік цього перехрестя, у майбутньому планують закрити, а її маршрути перенесуть на нову АС-6. Замість шостої станції на вулиці Личаківській планують облаштувати ринок, повідомляє zaxid.net.

За словами заступника директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрія Білого, мерія вирішила перенести автостанцію №6, бо її територія занадто мала для обслуговування приміських автобусів.

Місце, де планують облаштувати автостанцію, позначене червонимМісце, де планують облаштувати автостанцію, позначене червоним

«Сьогодні на нараді розглянули можливість відновлення автостанції на вул. Личаківській. На жаль, автостанцію на існуючому місці повноцінно облаштувати не вдасться, тому що згідно з нормами, має бути 50 м до будови. Маршрути із Золочівського, Бібрського та Перемишлянського напрямків можна поділити так, щоб частина їхали на Пасічну по Зеленій, а частина заїжджали у місто по Зеленій на Пасічну. Наразі це питання опрацьовується, розглядається така можливість», — сказав Андрій Білий.

Мерія планує провести інвестиційний конкурс на будівництво нової автостанції.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував після перенесення АС-6 з вулиці Личаківської облаштувати там селянський ринок свіжої продукції.

Зараз автостанція №6 розташована на узбіччі дороги на вул. Личаківській. Це невеликий павільйон, де зупиняються всі автобуси, що призводить до значного скупчення пасажирів. Натомість на перехресті Пасічна-Зелена планують збудувати повноцінну автостанцію з посадковими платформами, касами тощо.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Личаківська – Пасічна частково демонтували гумові делініатори, які нещодавно там встановили.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах