Вимагав хабарі в підлеглих: у Львові затримали посадовця Держприкордонслужби

У Львові викрили посадовця Держприкордонслужби на хабарі. Фото: СБУ

У Львові викрили посадовця Держприкордонслужби на хабарі. Фото: СБУ

Події
27 липня 2020 13:38

У Львові Служба безпеки України викрила керівника підрозділу Держприкордонслужби на вимаганні грошей з підлеглих. Його затримали під час отримання 600 доларів США. Посадовець систематично вимагав хабарі у підлеглих.

«За даним досудового слідства, посадовець налагодив корупційний механізм вимагання грошей з підлеглих. За різні суми він вирішував питання щодо переведення на інше місце несення служби, ненаправлення у відрядження на більш складні прикордонні ділянки, а також уникнення відповідальності за прогули», – повідомили у прес-службі СБУ.

Фото: Служба безпеки України Фото: Служба безпеки України 

35-річного посадовця затримали у Львові на Сихові під час отримання 600 доларів США, які він вимагав від свого підлеглого за погодження переведення до іншого органу охорони державного кордону. А також розповіли, що, зі слів підлеглих, керівник підрозділу систематично вимагав хабарі, пише ZAXID.NET

Наразі в СБУ не повідомляють, про який саме підрозділ йдеться, адже тривають слідчі дії. Проводять обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

Фото: Служба безпеки України Фото: Служба безпеки України 

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюють усі обставини правопорушення та інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, у Львові на хабарі затримали офіцера військового вишу, який за 1200 доларів США обіцяв працевлаштувати випускника до Збройних сил України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах