Карантин в Україні: що зміниться з 1 серпня

Що зміниться з 1 серпня. Фото: pexels.com

Що зміниться з 1 серпня. Фото: pexels.com

Події
29 липня 2020 13:48

З 1 серпня Україну умовно поділять на чотири зони – «червону», «помаранчеву», «жовту» і «зелену». Для кожної з цих зон діятимуть різні обмеження. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів під час брифінгу 29 липня, пише Zaxid.net.

Найм’якшими карантинні обмеження будуть у «зеленій» зоні. Там обов’язковим є виконання усіх правил карантину, які встановлені в країні – масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

«Що стосується перетину межі між “червоною” і “зеленою” зонами, то буде обмежений рух міського транспорту, міжміського транспорту. Звичайно у такому випадку встановлять відповідні пости на перетині між “червоною” та “зеленою” зонами», – пояснив Максим Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, МОЗ вже має чіткі критерії, як будуть визначатися зони. Наразі є чотири критерії і якщо один з них перевищений п'ять днів поспіль, то буде зроблено перехід з більш м'якої зони до більш суворої.

«Щодо масових заходів - не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися не більше, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися у кількості місць, які визначені у технічних характеристиках того чи іншого транспортного засобу», – розповів Максим Степанов.

Детальну інформацію про карантинні інновації обіцяють згодом оприлюднити на ресурсах МОЗ.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні діятиме до 31 серпня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах