Вхід у масках, особливий розклад: що зміниться у садках і школах з 1 вересня

Вхід у масках, особливий розклад: що зміниться у садках і школах з 1 вересня. Фото: medic.ua.

Вхід у масках, особливий розклад: що зміниться у садках і школах з 1 вересня. Фото: medic.ua.

Події
31 липня 2020 09:53

Головний санітарний лікар країни  Віктор Ляшко розповів про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в установах освіти України. Вони почнуть діяти у дитсадках і школах з 1 вересня. Під час навчання захисні маски можна не використовуватися, але входити у приміщення і пересуватися територією навчального закладу – тільки в них.

«Не бігайте коридорами, сидіть у класі»

За словами Ляшка, керівник навчального закладу зобов'язаний розробити такий маршрут пересування учнів і графік їхнього навчання, щоб задіяти всі можливі входи в приміщення і запобігати скупченням людей.

Навчальний процес в школах повинен бути організований так, щоб мінімізувати пересування між навчальними кабінетами і аудиторіями.

Математика на свіжому повітрі

У розкладі також повинна бути передбачена можливість різного часу початку, закінчення занять і перерв для різних класів і груп. Крім того, постанова рекомендує проводити уроки на відкритому повітрі.

Батькам вхід заборонено

Допуск батьків чи іншого супроводу в приміщення школи буде заборонений, за винятком тих, хто супроводжує учнів з інвалідністю.

Кожен вчитель трохи лікар

Перед початком занять педагоги зобов’язані запитати учнів про їхнє самопочуття для виявлення можливих симптомів респіраторного захворювання. У разі виявлення таких ознак і за відсутності батьків учень повинен бути ізольований в спеціально відведеному приміщенні, його батьки або законні представники повинні бути проінформовані. Відтак вони повинні будуть прийняти рішення про направлення учня до лікарні.

Запас масок на п’ять діб

Передбачається, що в установі освіти повинен бути запас засобів індивідуального захисту на п’ять робочих днів. Крім того, керівник установи повинен організувати централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі контейнери з кришками і поліетиленовими пакетами для подальшої утилізації, згідно з договором на вивіз твердих побутових відходів.

Рушники – на смітник

Документ забороняє використовувати багаторазові рушники і зобов'язує проводити 10-хвилинне провітрювання приміщення після кожного уроку.

П’ятому за столом не місце

Крім того, забороняється організація харчування учнів за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Відстань між столами повинна складати не менше 1,5 м, розміщувати за столом дозволяється не більше чотирьох людей.

Антисептики на кожному кроці

У всіх приміщеннях закладу освіти повинні бути обладнані місця для обробки рук антисептиками.

Нагадаємо, у Тернопільській області виявили чоловіка, який утретє захворів на коронавірусну хворобу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах