Чого вимагають: на Львівщині медики перекрили трасу

Працівники лікарні перекрили трасу Київ-Чоп на Львівщині. Фото патрульної поліції

Працівники лікарні перекрили трасу Київ-Чоп на Львівщині. Фото патрульної поліції

Події
03 серпня 2020 12:25

Сьогодні, 3 серпня, працівники Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» перекрили трасу Київ-Чоп у селі Луб’яне Миколаївського району на Львівщині. 

Як повідомили організатори акції, страйк оголосили через те, що працівникам лікарні з травня не виплачують в повному обсязі заробітну плату. Перекриття розпочалося вранці понеділка близько 9:00. Медики в білих халатах та в захисних масках ходять на пішохідному переході з плакатами, очікуючи реакції керівництва області на їхні вимоги, пише zaxid.net.

У патрульній поліції Львівщини розповіли, що участь у перекритті беруть близько 50 людей, вони періодично пропускають транспорт.

Додамо, восени 2019 року працівники психіатричної лікарні «Заклад», що у селі Заклад Миколаївського району, протестували під Львівської облрадою проти так званої реорганізації. Обласні чиновники та депутати мали намір об’єднати дві психіатричні лікарні - Львівську обласну психіатричну лікарню «Заклад» та Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню, що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові. Аби задобрити протестувальників, навіть планувалося змінили місце реєстрації Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні зі Львова у село Заклад. Тобто, податки мали йти не у бюджет Львова, де фактично розміщена лікарня, а у Тростянецьку громаду, у складі якої є село Заклад.

Нагадаємо, 17 червня мешканці 11 сіл на Львівщині перекрили трасу Н13 Львів-Ужгород у селі Стрілки Старосамбірського району.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах