Є відповідь: як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня

Як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня. Фото: Так Просто (умовне)

Як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня. Фото: Так Просто (умовне)

Події
07 серпня 2020 10:57

Незабаром стартує навчальний рік, тож усіх батьків цікавить, чи їхні діти зможуть повернутись до школи. Очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик розповіла, як львівські школярі навчатимуть з 1 вересня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«1-ше вересня буде в звичному для Львова режимі - а в нас відмінені лінійки. Тобто це все буде нетрадиційно й креативно. Епідситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тож ми готуємось до початку нового навчального року. Наразі невідомо, яка ситуація буде надалі, тож ми вчимо вчителів, щоб вони могли продовжувати працювати дистанційно», — розповіла в ефірі радіо «Люкс FM» Зоряна Довганик.

За рекомендаціями державного санітарного лікаря, дітям і вчителям доведеться носити маски лише між уроками. Забезпечувати дітей засобами особистого захисту повинен навчальний заклад.

«Учні повинні приходити до школи в масках, дотримуючись карантинних норм. Під час уроків можна їх не використовувати — лише на перерві. Педагоги також повинні бути в масках, але не під час уроку. Окрім того, відбуватиметься температурний скринінг педагогічних працівників та опитування дітей щодо стану їхнього здоров’я», — додала вона.

За словами освітянки, наразі класи на групи не ділитимуть. Проте якщо у Львові погіршиться епідеміологічна ситуація, тоді доведеться розділяти клас на дві групи  та проводити навчання змішано: 1 група — в класі, інша — дистанційно, або ж почергово.

Нагадаємо, у Львові та в області з вересня школярі і працівники освіти зможуть піти до школи без довідок про медогляд, який раніше традиційно проходили перед початком навчального року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах