Що це означає: петиція про партнерські пологи набрала пів тисячі голосів

Що це означає: петиція про партнерські пологи набрала пів тисячі голосів. Фото: depositphotos/AndreyBezuglov.

Що це означає: петиція про партнерські пологи набрала пів тисячі голосів. Фото: depositphotos/AndreyBezuglov.

Події
11 серпня 2020 11:33

Львів’янин Олександр Ульянець зареєстрував петицію, вимагаючи дозволити у Львові партнерські пологи. Петиція, яка зареєстрована 17 червня, вже набрала понад пів тисячі голосів. Читайте найголовніші новини Львова за сьогодні.

"Згідно з інструкцією організації профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах затвердженної МОЗ України від 10.05.2007 №234 п. 2.6. Медичний персонал акушерського стаціонару дозволяє присутність партнера не більше 2 осіб (чоловіка, членів родини, близьких) на пологах відповідно до порядку, затвердженого головним лікарем ЗОЗ з урахуванням бажання роділлі. Додаткове медичне обстеження родичів не проводиться. Присутність членів родини за наявності в них туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання в акушерському стаціонарі не допускається. Особи, присутні при пологах, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті", – йдеться у тексті петиції.

Що це означає: петиція про партнерські пологи набрала пів тисячі голосів.Що це означає: петиція про партнерські пологи набрала пів тисячі голосів.

Проте, за словами її автора Олександра Ульянця, не зважаючи на вище вказані норми законодавства, пологові будинки у Львові забороняють проведення партнерських пологів, що в свою чергу є порушенням прав.

"Жодних рекомендацій що до заборони проведення партнерських пологів, від МОЗ чи ВООЗ нема. На прохання пояснити якими законодавчими нормами керуються пологові будинки, ясної відповіді отримано не було, лише загальні фрази" – заначив Ульянець.

Зазначимо, що після того як петиція набирає 500 голосів, її мають розглянути депутати міськради.

Нагадаємо, у Львові народилася трійня. Три дівчинки з’явилися на світ за допомогою кесарського розтину ще місяць тому. Проте, на сторінці Львівського обласного перинатального центру повідомили про це лише зараз, коли здоров’ю малечі вже нічого не загрожує. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах